Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Wonen met Gemak

Meer mensen blijven langer zelfstandig thuis wonen. Om zorgeloos ouder te worden zijn soms aanpassingen in de woning nodig. Wonen met Gemak biedt hierbij ondersteuning. Deskundige vrijwilligers én professionals adviseren senioren over comfortverbetering, veilig wonen en woningaanpassing. Daarnaast helpt Wonen met Gemak bij de voorbereiding en de uitvoering van aanpassingen aan de woning.  De organisatie heeft een breed netwerk in de regio van bedrijven die deze aanpassingen kunnen realiseren.

Belangrijk is dat mensen op een andere manier naar hun woning gaan kijken en zich bewust worden van eventuele ongemakken of zelfs gevaren. Daarom organiseert de organisatie in samenwerking met onder andere het Huis van Morgen, regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten in de regio.

Wonen met Gemak is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Brabant en de Rabobank

 

Foto’s Wonen met Gemak