Accelerating the Home Care Innovation Ecosystem (ACE)

Verbeteren van veiligheid en zelfstandigheid binnen de thuiszorg.

Het ACE-project, wat staat voor 'Accelerating the Home Care Innovation Ecosystem', brengt zorgverleners en bedrijven samen met als doel de veiligheid en zelfstandigheid binnen de thuiszorg te verbeteren. Deze samenwerking omvat 14 partnerorganisaties uit Zweden, Denemarken, België, Frankrijk, Duitsland en Nederland.

Het primaire doel is het identificeren en bevorderen van innovatieve technologieën die ouderen ondersteunen in hun eigen huis. Tegelijkertijd ondersteunt het zorgverleners bij het aanpassen aan het gebruik van nieuwe technologieën en veranderingen in hun werkmethoden.

Meedoen?

ACE, dat tussen 2023 en 2026 wordt medegefinancierd door het Interreg North Sea-programma, verwelkomt ouderen, zorgverleners, ngo's, onderzoekers en aanbieders van digitale oplossingen om deel te nemen aan het project en een pionier te zijn in dit snel evoluerende thuiszorgsysteem.

Dit creëert :

  1. Kansen voor Nederlandse ondernemers om hun zorginnovaties (TRL 8-9) internationaal onder te brengen in toekomstige pilots.
  2. Kansen voor zorgorganisaties om zorginnovaties (TRL 8-9) van internationale ondernemers onder te brengen in toekomstige pilots binnen hun organisatie.

Wil je meer weten over dit project, neem dan contact op met onze projectleider Chantal van Spaendonck.