Agenda

Ontmoeten, kennis delen, samen aan de slag gaan en leren van elkaar daarmee komt er een beweging op gang. Het CIC organiseert bijeenkomsten voor uiteenlopende doelgroepen. Ons doel is om daarmee een interactie op gang te brengen. Kruisbestuiving is een voorwaarde om te innoveren en te komen tot nieuwe iden en mogelijkheden. Daarnaast participeert het CIC bij landelijke events op het gebied van zorginnovatie. Bekijk de agenda.

Pitchevent CIC

Nieuwsgierig naar de nieuwste innovaties in de zorg? Kom dan dinsdagavond 28 januari 2020 naar het pitchevent van Care Innovation Center. Tijdens het event staan nationale en internationale zorginnovaties in de spotlights. Vier van hen dingen deze avond mee naar een plaats in de eindronde om de Nationale Zorginnovatieprijs 2020. Zij komen uit in de voorronde van de regio's Midden-West-Brabant en Zeeland. 

Voorronde Zorginnovatieprijs 2020
Voor de regionale voorronde van de Nationale Zorginnovatieprijs 2020 voor de regio’s Midden-West-Brabant en Zeeland zijn onderstaande innovaties genomineerd:

MusicChair, met magisch effect bezorgt mensen met dementie een goed gevoel en laat ze weer geluksmomenten ervaren door hen onder te dompelen in een cocon van muziek, zittend in een comfortabele fauteuil met ingebouwd muzieksysteem

Webshopplatform Gwoon handig is de eerste virtuele winkelstraat voor gezinnen met een zorgintensief kind van 0-18 jaar met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. 

Indicatieloze dagbesteding van Zorggroep Terweel biedt dagbesteding aan zonder Wmo-indicatie vanuit de gemeenten

Fylm van Fysiosoft is een geavanceerd systeem waarbij een zorginstelling op een eenvoudige wijze een film met beweegmogelijkheden per afdeling kan samenstellen. 

Tijdens de voorronde verzorgen de genomineerden een pitch die wordt beoordeeld door een vakjury en de aanwezigen. Bovendien staan zij op de innovatiemarkt.