Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

We wensen je een hele gezonde zomer!

Heel Nederland heeft nu vakantie. Een tijd om even uit te rusten en bij te tanken. Dat dat goed is voor je gezondheid weten we allemaal. Maar onderzoek wijst het ook uit. Hieronder wat wetenswaardigheden. Wij wensen iedereen alvast een hele fijne zomer(vakantie) en natuurlijk een goede gezondheid. Van 1 augustus tot 29 augustus is het Huis van Morgen gesloten maar daarna hebben we volop plannen dus houdt onze website goed in de gaten.

Minder stress

Vakanties verlichten stress en verbeteren je stemming – zelfs als je weer terug bent. Het lijkt er ook op dat vakanties ons beschermen tegen hart-en vaatziekten en hartaanvallen. Een beetje tijd voor jezelf brengt wat extra perspectief op het leven en verhoogt de motivatie om weer terug te keren naar de doelen die je graag wilt behalen.

In de zomer grotere overlevingskans bij hartfalen

In 2012 merkten onderzoekers een verschil in de overlevingskansen van een hartaanval tijdens de winter en de zomer. Mensen hebben tussen de 26 tot 36% meer kans om in de winter te sterven aan een hartaanval beroerte, hartfalen of andere vaatziekten, vertelt een studie van NBC News.

Zweten helpt infecties te bestrijden

In de zomer is het heet waardoor je gaat zweten. Dat klinkt misschien helemaal niet fijn, maar de waarheid is dat zweet heel goed voor je kan zijn. Hoewel het niet hetzelfde doet als een detox, kan zweten je echt helpen om infecties te bestrijden. Zweet helpt om je huid vrij te maken van bacteriën en schimmels.

Dus geniet van deze mooie zomer!