10 jaar verbinden, inspireren en aanjagen

Al 10 jaar vormen deze drie woorden de kern van wat wij doen. Verbinden, inspireren en aanjagen van innovatie en vernieuwing in de zorg- en welzijnssector om de grote opgaves in de zorg het hoofd te bieden. Op 15 juni vierden we dit tijdens ons jubileumevent. We reflecteerden op de vele drempels die we over gestapt zijn, uitdagingen die overwonnen zijn, projecten die geslaagd zijn, maar keken ook vooruit naar de toekomst. Een informatieve, maar ook actieve middag waarin verbindig in de regio centraal stond. 

Het begin

"Een 'bezemkast'", grapte onze directeur Chantal van Spaendonck tijdens haar presentatie. Een presentatie langs memorabele momenten in de opwaartse beweging van het CIC. Hoewel er punten zijn geweest waarop het zwaar was en de bestaanszekerheid onzeker, heeft het CIC in de afgelopen tien jaar zeker de toegevoegde waarde laten zien in de zorg- en welzijnssector in West-Brabant. We zijn trots op de vele samenwerkingen in binnen- en buitenland waardoor we onzettend veel mooie projecten hebben gerealiseerd en gaan realiseren. 

"Het is hartstikke belangrijk dat we op een andere manier werken, dat we slimme technologie gebruiken en het CIC heeft in de samenwerkingen een belangrijke rol om te zorgen dat die technologieën en andere manieren van werken er ook gewoon komen." 
- Conny Helder, Minister voor Langdurige Zorg en Sport.

Kurt Ward 

Holistic Health. Het onderwerp van een eye-opening presentatie van Kurt Ward, Sr. Design Director bij Philips Design, die ons meenam in zijn filosofische kijk op de toekomst van gezondheidszorg. Zijn visie op ‘holistic health’ maakte een hoop los in het publiek, en was de aanzet tot een levendig panelgesprek met onderwijs, VVT, ziekenhuis en zorgverzekeraar.

Sportieve interventie

De middag werd afgesloten met een sportief spel onder leiding van GGZ WNB, waar iedereen even hun innerlijke kind naar boven kon halen. In dit sportieve spel bundelden spelers hun krachten, werkten samen en verdienden zo vier deeloplossingen van een complexe puzzel. Met elke deeloplossing die ze verwierven, kwamen ze dichter bij het voltooien van de puzzel, totdat ze uiteindelijk alle stukjes combineerden en de hele puzzel oplosten.

Kennismarkt 

Aan de hand van een hapje en drankje werden de aanwezigen uitgenodigd om bij de kennismarkt van de partners van het CIC langs te gaan. Deze kennismarkt stond vol met innovaties, van VR bril tot druppelbril en van slimme sensor tot aan een exoskelet voor medewerkers.

DSC04377.JPG