Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg

Slimme zorgtechnologie ondersteunt je in huis, ontlast je als mantelzorger of verlicht het werk in zorg en welzijn. Ben jij een aanbieder van zorg of welzijn? En wil je samenwerken om met behulp van slimme zorgtechnologie de zorg of welzijn te verbeteren? 

Vanaf 14 mei kan je gebruikmaken van de Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg. Met deze regeling kunnen aanbieders tot €25.000 subsidie krijgen wanneer ze in de beginfase zitten en tot €750.000 voor het evalueren en opschalen van een bestaand idee.

 

???? Schrijf je in voor de startbijeenkomst op 25 april of 8 mei ➡️ www.rvo.nl/stoz

 

STOZ 
Deze regeling is de opvolger van de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) en bedoeld om een extra impuls te geven aan de inzet van digitale of hybride processen, zodat zorgbehoevenden langer thuis kunnen blijven wonen en zorg- en welzijnsmedewerkers worden ontlast. 

Informatiebijeenkomst
Op donderdag 25 april en woensdag 8 mei van 09.30 – 11.00 uur is er een onlinestartbijeenkomst waar geïnteresseerden terecht kunnen voor vragen en meer informatie. Het loket voor subsidies opent 14 mei voor aanvragen.

Het kabinet trekt de komende jaren € 108 miljoen uit voor de transformatie van processen in de zorg- en welzijnssector naar digitale of hybride processen. Voorbeelden hiervan zijn beeldzorg en het automatisch aanreiken van medicatie met een medicijndispenser. Minister Helder biedt hiertoe vandaag de Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg (STOZ) ter publicatie aan. De 1e aanvraagperiode loopt van 14 mei tot 20 december 2024. In 2025 wordt de regeling nogmaals opengesteld. De bijbehorende projecten kunnen daarna nog 3 jaar worden voortgezet.