Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Slimme app informeert kankerpatiënt persoonlijk

Bij ziekten, zoals kanker, ervaren patiënten vaak stress door de vele opeenvolgende en intensieve onderzoeken en behandelingen. Duidelijke informatie is belangrijk voor patiënten om deze stress te beperken. De informatievoorziening in ziekenhuizen is voor patiënten echter vaak onoverzichtelijk en ongestructureerd. Om dit te verbeteren, ontwikkelde Soulve MediMapps, een slimme applicatie over ziekte en zorgtraject.

Betrouwbare en complete antwoorden op vragen van de patient

MediMapp is een applicatie voor tablet en desktop, die kankerpatiënten informeert over hun ziekte en zorgtraject. MediMapp verbetert de informatievoorzieningen en geeft de patiënt antwoorden op belangrijke vragen als: Wanneer is mijn volgende onderzoek? Wat zijn mogelijke bijwerkingen van mijn behandeling? MediMapp is op elk gewenst moment beschikbaar en geeft de patiënt informatie wanneer die deze het meest nodig heeft. De gepersonaliseerde informatie is patiëntspecifiek, relevant en actueel door de koppeling met het bronsystemen van het ziekenhuis.

Toepassing en belang

Soulve Innovations ontwikkelde MediMapp in samenwerking met het UMC Utrecht, met steun van Achmea en Alpe d’HuZes. MediMapp verhoogt de patiënttevredenheid, maar ook de medische kwaliteit, omdat het artsen ontzorgt in hun administratie en herhaalbezoeken vermindert. MediMapp wordt inmiddels ook ingezet in het Radboud UMC. Daar worden de effecten van MediMapp op de kwaliteit van leven en beleving van de zorg van de patiënt en besparing van tijd en geld door de zorgverlener verder onderzocht.

Meer informatie