Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Showroom Zorg van Nu laat mensen ervaren wat eHealth is

eHealth, weet jij wat dat is? Een Engelse term die heel veel omvat. Het is moderne technologie die zorg ondersteunt.  In de Showroom Zorg van Nu konden bezoekers aan de 50 plus beurs van 19 september tot 23 september de mogelijkheden van eHealth ontdekken.

Kennismaken met eHealth

In de stand konden zij de eHealth quiz spelen en kregen zij informatie over eHealth. Er werden interessante demonstraties gegeven van allerlei eHealth voorbeelden. Ook konden bezoekers op video schermpjes ervaringen van anderen bekijken en bij Denk-Mee-TV zelf een idee of ervaring met eHealth achter laten. Op de beursvloer stonden ook medewerkers van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om naar de ervaringen  van bezoekers met eHealth te luisteren.

De Showroom Zorg van Nu is een initiatief van Waldemar Hogerwaard en Janneke Sluiter. Vorig jaar trokken zij, samen met het Huis van Morgen, door het land met de Zorginnovatiewinkel. Vanaf september 2017 zijn zij gestart met Bureau Zorginnovatie.

Meer informatie