Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Rockstart opent inschrijving voor Digital Health Accelerator

 
Startup-accelerator Rockstart gaat vanaf juli de inschrijving weer openen voor entrepreneurs die een idee op het gebied van e-health willen omvormen tot een onderneming. 
 

Incubator-programma

Op 14 augustus sluit de inschrijving voor de Rockstart Digital Health Accelerator, waarna de top 50 van ideeën bekeken wordt. Halverwege september wordt de lijst teruggebracht naar een top 25 die nog meedingen. Zij mogen hun idee pitchen, waarna halverwege september de 10 beste partijen geselecteerd worden om aan het nieuwe incubator-programma van Rockstart mee te doen.

In het 180 dagen lopende programma krijgen de ondernemers hulp bij het ontwikkelen van een business model en product design en het zoeken naar een afzetmarkt. De startups in het programma ontvangen naast een investering van 20.000 euro een kantoorruimte en juridische en financiële ondersteuning. Alle diensten zijn omgerekend goed voor nog eens 55.000 euro. 

Rockstart stelt dat het toegang biedt tot klanten die goed zijn voor een potentiële omzet van 300.000 euro aan overeenkomsten. In ruil voor alle hulp krijgt Rockstart een belang van 5 procent in elke onderneming. De deelnemers worden verder begeleid door een netwerk van gespecialiseerde mentoren, waaronder Eugene Borukhovich (SoftServe), Monique Philippens (Gilde Healthcare), Matthijs Blokhuis (Noaber) en Lucien Engelen (REshape Center).

In totaal heeft Rockstart, dat zich de grootste accelerator van Europa noemt, naar eigen zeggen al 68 ondernemingen op weg geholpen in de takken van sport ‘digital health, ‘Web & Mobile’ en ‘Smart Energy’. 

Rockstart ontwerpt programma's om start-ups door de eerste drie jaar te ondersteunen met kennis , kunde en financiële middelen. In september van 2015 ging het eerste accelerator programma voor digital health start-ups van start in Nijmegen waarvoor de samenwerking met het Radboudumc werd opgezocht. 

Meer informatie

Bron: ICT&Health