Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Rabobank sectorprognose gezondheidszorg 2018

De Rabobank brengt elk jaar economische verwachtingen uit voor diverse sectoren. In deze prognoses gaan we in op de belangrijkste ontwikkelingen in de verschillende sectoren waaronder ook de zorgsector. Hieronder enkele highlights. 

 

De gezondheidszorg moet in 2018 verdere stappen zetten richting het beperken van de zorgkosten, bij het gelijk blijven van de kwaliteit. De overheid stuurt op preventie, e-health en effectieve samenwerking. De extra miljarden voor de verpleeghuiszorg kunnen helpen bij het verminderen van de werkdruk, maar het vinden van goed personeel blijft een uitdaging. Waar kunt u als ondernemer in de zorg op inzetten?

  • Zorg dat u meekomt op het gebied van innovatie, transparantie in gezondheidsresultaten en financieel resultaat.
  • Werk samen: binnen en buiten de keten, tussen cure en care.
  • Zet in op uw personeel, kies voor inzetbaarheid en productiviteit.

Lees de sectorprognose van de Rabobank voor de Gezondheidszorg