Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Podcast Woonzorgen 24 mei 2017

Op woensdagavond 24 mei organiseerde het CIC samen met de Gemeente Roosendaal en Wonen met Gemak een bijeenkomst over Woonzorgen en kansen. Mevrouw Suijkerbuijk stond model voor vitale senioren in de regio. Hoe kunnen zij in nieuwe woonvormen en met slimme toepassingen vitaal blijven en langer zelfstandig wonen? De highlights van de bijeenkomst kun je nu beluisteren met de podcast. Alle sprekers, die een bijdrage hebben geleverd aan deze bijeenkomst, hebben hier aan meegewerkt. Deze podcast geeft een goed beeld van de onderwerpen die zijn besproken.

 

Podcast Woonzorgen 24 mei 2017

 

Uniek woonconcept: de Eglantier

Theo Berg van Kloek Wonen met Zorg presenteerde op 24 mei het unieke woonconcept de Eglantier. De locatie is gericht op kleinschalig wonen voor ouderen met dementie. Daarbij heeft de organisatie optimaal gebruik gemaakt van bestaande voorzieningen. In het pand is ook een huisartsenpraktijk, een fysiotherapeuten- en een psychologenpraktijk gevestigd. En er is een nauwe samenwerking met Conaction, een organisatie die jongeren met probleemgedrag begeleidt. Deze jongeren verzorgen onder andere de horeca op de locatie. Op die manier komen jong en oud samen in de Eglantier. Bekijk onderstaand filmpje.