Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Oscar Senior helpt tegen eenzaamheid onder ouderen

Oscar Senior is een nieuwe app die ervoor moet gaan zorgen dat ouderen gemakkelijker contact met vrienden en familie kunnen houden. Op deze manier kan het gevoel van eenzaamheid verminderen.

Oscar Senior is een gratis app die geschikt is voor de meeste tablets en smartphones. De app is zo ontwikkeld dat ook ouderen die geen verstand hebben van computers ermee om kunnen gaan. Daardoor kunnen ze op een gemakkelijke manier betrokken worden bij de digitale samenleving en het contact met familie en vrienden, maar bijvoorbeeld ook met zorgverleners, onderhouden.

Gebruiksvriendelijk

Via de speciale app kunnen senioren op een gemakkelijke manier bijvoorbeeld beeldbellen en chatten, maar ook foto’s delen, spelletjes spelen en een agenda of alarm instellen. De app heeft grote knoppen en een gebruiksvriendelijk menu, op die manier zullen ouderen niet gemakkelijk ‘verdwalen’ op de app. Een ander voordeel is dat Oscar Senior via een tablet of smartphone op afstand beheerd kan worden door een familielid. De app is ontworpen samen met mogelijke gebruikers, namelijk ouderen, gezinnen en de thuiszorg, om zo aan alle wensen en behoeften te kunnen voldoen.

Oscar Senior is te downloaden via de App Store en via Google Play.