Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Opening Slimmer Leven Huis Dutch Technology week

Het Slimmer Leven Huis is officieel geopend. Woensdag 25 mei om 12.00 uur opende 4 mantelzorgers van ZuidZorg de woning samen met de NAO-robots van Fontys Hogescholen. Het Slimmer Leven Huis (18 Septemberplein, Eindhoven) is geopend tot en met zaterdag 28 mei in de Dutch Technology Week, op dezelfde tijden als de winkels.

De opening

De 10 NAO-robots dansten tijdens de opening op Michael Jacksons Thriller. Vervolgens vertelde Peter Portheine (directeur Coöperatie Slimmer Leven 2020) waar het Slimmer Leven Huis voor staat. “Met techniek in de zorg kunnen we al heel veel, maar het moet wel aansluiten bij de behoeften van de mensen. Om die aansluiting te vinden, brengen we nieuwe zorgtechnieken letterlijk naar de inwoners van Eindhoven toe en gaan met hen in gesprek”, aldus Peter Portheine. De vier mantelzorgers van ZuidZorg kregen daarom de eer de woning als eerste te bezoeken. Met een NAO-robot op de arm, begonnen zij aan de eerste rondleiding in het Slimmer Leven Huis.

Slimmer Wonen, Slimmer Zorgen, Slimmer Samen

Het Slimmer Leven Huis bestaat uit een Care@Home van De Meeuw; een mobiele mantelzorgwoning met slimme oplossingen die het mogelijk maken langer zelfstandig thuis te wonen. Aan de Care@Home zit een ruime tent; het tweede deel van het Slimmer Leven Huis. In dit deel zijn andere toepassingen te vinden die langer zelfstandig thuis wonen mogelijk maken, van onder andere Centrale24, Philips, het Huis van Morgen en Van Egdom Security. Alle demonstraties vallen onder de drie thema’s die centraal staan in het huis: Slimmer Wonen, Slimmer Zorgen en Slimmer Samen.

Meedenken en Meedoen

Dat we samen verantwoordelijk zijn voor de zorg van morgen is een belangrijk thema in het Slimmer Leven Huis. Iedereen heeft te maken met zorg, gezondheid en welzijn. Vandaar dat Coöperatie Slimmer Leven 2020 naast bedrijven, kennisinstellingen en overheidsinstellingen ook burgers wil betrekken bij het vinden van slimme oplossingen en technieken in de zorg. 

Het Slimmer Leven Huis wordt mede mogelijk gemaakt door: de Dutch Technology Week, Brainport Development, De Meeuw, Welzijnservices, Centrale24, Mextal, Philips, Van Egdom Security, HELICOPTER, het Huis van Morgen (initiatief van CIC), Summa Zorg, ZuidZorg, Zorgbelang Brabant, Eindhoven 365, Gociety, Fortados en het Van Abbemuseum.

  

  

fotografie: Hanneke Wetzer