Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Onderwijs voor de zorg van Morgen

Loni Schuurmans, studente aan de Avans Hogeschool HBO-Gezondheidszorg Technologie, heeft in de periode september 2014 tot januari 2015 onderzoek gedaan naar de inbedding van zorgtechnologie in het onderwijs. De onderzoeksopdracht is uitgevoerd in samenwerking met het Kellebeek College (Roosendaal) en Vitalis College (Breda).

De centrale vraag van het onderzoek is:

Hoe kan het onderwerp zorgtechnologie structureel in de curricula van de opleidingen verzorgende IG en verpleegkunde op het Kellebeek College en het Vitalis College opgenomen worden?

In het vooronderzoek is gekeken naar wat studenten moeten leren over zorgtechnologie en wat de verwachtingen vanuit de beroepspraktijk zijn op het gebied van zorgtechnologie. De punten uit dit vooronderzoek hebben samen een programma van eisen gevormd met daarin de onderwerpen waar aandacht aan besteed moet worden. Dit is in het onderzoek verder uitgewerkt.

Lees het volledige verslag en de bijlagen.