Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Nieuwe toolkit Healthy Ageing

Een goede gezondheid is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van hun leven. Niet alleen fysieke gezondheid, maar ook sociale en mentale gezondheid hebben iedere dag invloed op ons leven, hoe we ons voelen en hoe we de wereld ervaren. Hoe kunnen we zelf op een positieve manier onze gezondheid verbeteren? De nieuwe toolkit Healthy Ageing ondersteunt Europese ouderen bij een gezonde levensstijl. Met praktische tips voor gezond eten, bewegen en sociale participatie.

Professionals in de zorg en welzijn, studenten en iedereen die ouderen wil ondersteunen bij een gezonder en gelukkiger leven, kunnen de toolkit gebruiken. De toolkit richt zich voornamelijk op de mogelijkheden van zelfmanagement. Onderwerpen die aan bod komen: eten, drinken, beweging, geloven in de toekomst, sociale participatie en het voorkomen van eenzaamheid.

Download de toolkit

Samenwerking

De toolkit is een resultaat van het internationale project Healthy Ageing Supported by Internet and Community (HASIC), dat werd gefinancierd door de Europese Commissie. Een samenwerking van 7 hogescholen en universiteiten in Europa, waaronder Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht, ontwikkelt onderwijsmodulen en trainingsinstrumenten waar studenten, professionals en vrijwilligers mee aan de slag kunnen binnen hun contact met 65-plussers rondom gezond ouder worden.

In het project werken professionals, studenten en vrijwilligers die zelf 65-plusser zijn met elkaar samen. Ook Movisie en andere organisaties in het werkveld werken en denken mee. Meer informatie.

Bron: BeterOud.nl