Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Mens, zorg en techniek samen in het Slimmer Leven Huis!

In hoeverre zijn burgers op de hoogte van technische toepassingen in de zorg en eHealth? Sluiten innovaties aan bij de behoeftes van patiënten en mantelzorgers? En kunnen mensen de juiste informatie en producten wel vinden in het bos van technische mogelijkheden? In het Slimmer Leven Huis ging Coöperatie Slimmer Leven 2020 samen met verschillende partners het gesprek over technische mogelijkheden in de zorg aan met burgers. Midden in het centrum van Eindhoven stond tijdens de Dutch Technology Week het Slimmer Leven Huis.

Slimmer Leven Huis 4 dagen in Eindhoven

Na de opening op woensdag 25 mei door mantelzorgers van ZuidZorg en dansende NAO robots van Fontys Hogescholen, was het huis 4 dagen geopend. Ongeveer 1000 mensen bezochten het Slimmer Leven Huis.

Verschillende bedrijven en instellingen lieten zien wat er allemaal mogelijk is met techniek in de zorg. Zo was de Care@Home van De Meeuw, een aanklikbare mantelzorgwoning, onderdeel van het huis en liet Centrale24 zien hoe je met een aantal simpele toepassingen van ieder huis een ‘slim huis’ kunt maken. Het Huis van Morgen (vanuit CIC West-Brabant) liet een aantal praktische innovaties zien die kunnen ondersteunen in de zorg, zoals een hulpmiddel bij het aantrekken van steunkousen, een bloeddrukmeter op de smartphone of de Rollz Motion; een rollator en rolstoel in één. Naast veel praktische toepassingen, konden bezoekers zich ook informeren over slimme oplossingen in de maatschappij. Een voorbeeld hiervan is het project ‘Samen Slim Zorgen Thuis’ van het Summacollege, dat door nieuw aanbod binnen het mbo-onderwijs technische zorgondersteuners opleidt.

Het Slimmer Leven Huis is mogelijk gemaakt door: Coöperatie Slimmer Leven 2020,  de Dutch Technology Week, Brainport Development, De Meeuw, Welzijnservices, Centrale24, Mextal, Philips, Van Egdom Security, HELICOPTER, Het Huis van Morgen (initiatief van CIC), Summa Zorg, ZuidZorg, Zorgbelang Brabant, Eindhoven 365, Gociety, Fortados en het Van Abbemuseum.