Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Mantel der Liefde, brengt mantelzorgers in beeld

Wanneer ben je een mantelzorger? Wat houdt het in? De afgelopen maanden bracht fotografe Ilse Wolf twaalf situaties in beeld.

 

Haar eigen ouders, een hond, twee zussen, een kleinzoon en opa, een schoondochter met haar schoonmoeder. Een vrouw van 83, die 24/7 voor haar thuiswonende man van 90 zorgt. Twee gezinnen die zich voorbereiden op een toekomst waarin ze voor elkaar kunnen zorgen. De foto’s zijn te zien in de Mantel der Liefde, een interactieve fototentoonstelling.

Mantelzorg betekent: zorgen, liefde, elkaar helpen. Het betekent ook dat je van een ander afhankelijk bent.

Het idee van helpen en afhankelijk zijn komt terug in de tentoonstelling. Alleen door samen te werken kun je de foto’s zien. Je draait aan een wiel, trekt een lade open of stapelt blokken om een puzzel op te lossen.

Meer informatie