Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Inschrijving Nationale Zorginnovatieprijs 2017 geopend

Ondernemers kunnen vanaf 24 januari hun meest kansrijke zorginnovaties aanmelden via zorginnovatie.nl om kans te maken op de Nationale Zorginnovatieprijs. Een initiatief van Stichting Zorginnovatie Nederland en haar partners. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 15.000, - om zijn of haar bedrijf verder te ontwikkelen. De uitreiking vindt voor de 2e keer plaats tijdens het Health Valley Event 2017 op donderdag 9 maart in het Cinemec Nijmegen. Dit jaar in de bijzondere aanwezigheid van prins Constantijn van Oranje-Nassau.

 

Beste innovatie wordt beloond met €15.000,-

Veel partijen zijn op zoek naar ideeën of innovaties. Om ze te ondersteunen, voor een investering of omdat ze hun zorgverlening willen verbeteren. Andersom zijn ondernemers of startups op zoek naar partners. “Vanuit ons online platform ZorgInnovatie.nl helpen wij vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Innoveren doe je samen. Door actieve matchmaking versnellen we innovatie in zorg en welzijn”, aldus Marc Kalf, voorzitter Stichting Zorginnovatie Nederland.

Boost in publiciteit en breed netwerk

De ScopeControl van Dovideq medical won afgelopen jaar de zorginnovatieprijs. De ScopeControl meet de kwaliteit van endoscopen. ScopeControl vergroot de veiligheid van de patiënt, levert minder vertragingen op in de operatiekamer en verlaagt daarmee de kosten. Jan Carel Teding van Berkhout, Dovideq medical: “het winnen van de Nationale Zorginnovatieprijs gaf ons enorm veel publiciteit. Daarnaast gaf het ons toegang tot een relevant netwerk, waardoor we ScopeControl met succes verder konden doorontwikkelen.”

Tot 24 februari inschrijven

Kanshebbers op de prijs moeten aan een aantal richtlijnen voldoen. Zo moet de innovatie al geïmplementeerd en gevalideerd zijn. De ondernemer moet de bedrijfsvoering zelf op zich kunnen nemen. Bovendien moet de innovatie uitgroeien tot een duurzaam verdienmodel en geschikt zijn voor in ieder geval de Nederlandse markt. De inschrijfprocedure voor de Nationale Zorginnovatieprijs loopt tot vrijdag 24 februari 17.00 uur. Een vakjury kiest de uiteindelijke winnaar op 9 maart tijdens het Health Valley Event. Zij zullen de inzendingen beoordelen op haalbaarheid, (internationale) schaalbaarheid, de mate waarin de innovatie toegevoegde waarde biedt voor de patiënt en/of zorgverlener en originaliteit. De genomineerden worden vóór het event bekend gemaakt.

Dé ontmoetingsplaats voor Life Sciences & Health

“Het jaarlijkse Health Valley evenement is een uitermate geschikte plek om de Nationale Zorginnovatieprijs uit te reiken. Hier komen belangstellenden uit het bedrijfsleven, de gezondheidszorg, wetenschap en de overheid, die zich bezighouden met innovaties in Life Sciences & Health, bij elkaar. Maar ook investeerders die innovatieve ideeën willen ondersteunen, aldus Marc Kalf. ”Deze editie staat geheel in het teken van ‘Patient driven technology’. Naast de uitreiking van de prijs biedt het event een dagvullend programma met interessante sprekers als Jan Kimpen (CMO, Philips), Dianda Veldman (Directeur, Patiëntenfederatie Nederland) en Kris Verburgh (Auteur, de Voedselzandloper).”

Meer informatie

Download wedstrijdreglement