Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Huis van Morgen bereikt steeds meer mensen in de regio

De eerste 6 maanden van 2017 zijn achter de rug. Maanden waarin het Huis van Morgen meer dan 75.000 mensen heeft bereikt op de fysieke locaties en online op de website, social media kanalen en met de digital tour. In 2016 waren er in totaal bijna 90.000 bezoekers. Met de huidige ontwikkeling gaan we dit aantal ver overstijgen.

 

We zien dat de behoefte aan informatie over nieuwe producten en diensten die in de thuissituatie kunnen ondersteunen toeneemt. Mensen gaan steeds meer op zoek naar mogelijkheden die hen kunnen ontlasten of waarmee ze langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Het Huis van Morgen is er om hen op weg te helpen, een overzicht te geven, te laten uitproberen maar ook om vragen op te halen.

Nieuwe innovatie: Black Velvet Opus Soundbar

Zo kregen we in het Huis van Morgen vaak de vraag naar producten die ondersteuning bieden bij audiovisuele beperkingen. Deze maand is de Black Velvet Opus Soundbar daarom toegevoegd. Een product dat voor veel mensen een uitkomst biedt om televisie en radioprogramma’s weer te verstaan. In periode van januari tot juni 2017 heeft Liz Ligthart, student Gezondheidstechnologie aan de Avans Hogeschool, tevens onderzoek gedaan naar hulpmiddelen voor mensen met een visuele en auditieve beperking.

Pop-up Bergen op Zoom en Gezondheidsbeurs

In het tweede kwartaal van 2017 openden we in het centrum van Bergen op Zoom de Huis van Morgen pop-up store. Dit was een groot succes, honderden geïnteresseerde mensen bezochten de winkel. Ook de West-Brabantse Gezondheidsbeurs was een nieuw initiatief. Deze beurs werd voor de eerste keer georganiseerd in Den Goubergh in Roosendaal. De beurs is ontstaan vanuit een vraag van de leden van KBO-Brabant. Ruim 700 mensen bezochten de beurs.

Vanaf 4 september is het Huis van Morgen elke maandag geopend

De komende maand is een vakantiemaand en doen wij het even wat rustiger aan. Van 17 juli tot 28 augustus is het Huis van Morgen gesloten, maar per mail altijd te bereiken. In september staan er weer volop activiteiten gepland. Vanaf maandag 4 september is het Huis van Morgen elke maandag geopend voor iedereen die interesse heeft. Op andere dagen is dit ook mogelijk maar dan op aanvraag.

We wensen je een hele fijne en gezonde zomer!