Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Huis van Morgen bereikt meer mensen in wijkcentra

  

Het Huis van Morgen verzorgt komend jaar informatiebijeenkomsten op locatie om mensen te informeren over nieuwe mogelijkheden om langer thuis te wonen. De aftrap hiervoor werd gedaan op woensdag 20 januari in wijkcentrum 't Dijksteeke. Tientallen mensen bezochten de informatiebijeenkomst. De reacties waren positief. “Ik heb een goede indruk gekregen van de mogelijkheden die mij kunnen helpen om zelfstandig in mijn huis te blijven wonen. Ik wist eigenlijk niet dat het allemaal bestond”, aldus een bezoeker woonachtig in Roosendaal.

Bezoekers krijgen inzicht in nieuwe mogelijkheden

Tijdens de informatiemiddag in Wijkcentrum ’t Dijksteeke werden door Teun Swaerdens van het Huis van Morgen een aantal nieuwe producten gedemonstreerd waaronder een steunkousaantrekhulp, een handig hulpmiddel om steunkousen mee aan- en uit trekken en de Easystepper, een eenvoudig alternatief voor de traplift. Ook liet hij producten zien gericht op een veilige leefomgeving waaronder Wuzzi Alert, een mobiele alarmering voor binnen en buiten en de Kitchen-Exx, een allerkleinste brandblusser ter wereld. En stonden producten centraal die gericht zijn op een goede gezondheid. Zo helpt de Obli mensen om voldoende te drinken en kun je met de iHealth bloeddrukmeter zelf je bloeddruk meten. De bezoekers kregen informatie over de toepassingen, konden vragen stellen en de producten zelf bekijken.

Bijeenkomsten op locatie

De bijeenkomst in het wijkcentrum werd georganiseerd in samenwerking met het Huis van Morgen gevestigd in het Kellebeek College in Roosendaal. Hier kunnen mensen uit de regio kennismaken met uiteenlopende producten en diensten die ondersteuning bieden in de thuissituatie. Naast informatieve bijeenkomsten in het Huis van Morgen, gaat de organisatie het komend jaar meerdere bijeenkomsten op locatie verzorgen in onder andere wijkcentra. “Ons doel is om zoveel mogelijk mensen te bereiken en op de hoogte te brengen van de vele nieuwe mogelijkheden, aldus Chantal van Spaendonck, directeur van het Care Innovation Center West-Brabant waar het Huis van Morgen onderdeel van is.