Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Grote opkomst bij opening zorginnovatiepunt in Parrotia

Op donderdag 26 januari is het Zorginnovatiepunt in Parrotia officieel geopend. Een plek waarin inwoners uit Roosendaal kennis kunnen maken met nieuwe producten gericht op meer gemak en comfort in de thuissituatie. Het Zorginnovatiepunt is een initiatief van de bibliotheek, het Huis van Morgen en TimmersMedizorg.

 

 

Chantal van Spaendonck, directeur van het Care Innovation Center West-Brabant en Frederique Assink, directeur Bibliotheek VANnU gaven tijdens de opening een toelichting op deze unieke samenwerking. Ook Rolf Timmers van TimmersMedizorg kwam aan het woord. “Samen met het Huis van Morgen kunnen we inwoners uit Roosendaal een compleet pakket aan producten laten zien die hen kunnen ondersteunen. En wat is daarvoor een mooiere plek dan in de bibliotheek, in het hart van de stad!”

Opvouwbare scootmobiel

Aniek Koopmans gaf alvast een voorproefje met een demonstratie van de Atto, een opvouwbare scootmobiel die je zelfs mee kunt nemen in een vliegtuig. De aanwezigen mochten deze vernieuwende scootmobiel natuurlijk ook zelf uitproberen.

Meer bekendheid bij een breder publiek

De bibliotheek is steeds meer een ontmoetingsplaats waar mensen samen komen en informatie delen, de krant lezen of gezellig een kopje koffiedrinken in de ‘Huiskamer’. Ook de wijkzuster en ouderenvereniging OnsMarie zijn hier gevestigd. Wijkzuster Trude Dubelaar en de voorzitter van OnsMarie vertelde tijdens de opening waarom dit punt voor hun belangrijk is. “Hiermee worden nieuwe toepassingen bekend onder een breder publiek en kunnen we er allemaal ons voordeel mee opdoen.” Trinette Adriaansen voorzitter van KBO Roosendaal sloot zich hierbij aan. “De afgelopen jaren zijn er vanuit KBO Roosendaal diverse bijeenkomsten geweest in het Huis van Morgen. Deze mensen kunnen nu ook in de bibliotheek terecht.”

Officiële opening door Piet en Toos van Hassel

Het Zorginnovatiepunt werd officieel geopend met een mobiele telefoon door Piet en Toos van Hassel, leden van OnsMarie. Hiermee lieten de initiatiefnemers de aanwezigen gelijk kennismaken met de nieuwe digitale oplossing van Phoniro om eenvoudig toegang te verlenen tot een woning.

Voor inwoners van Roosendaal

Het zorginnovatiepunt is er voor de inwoners van Roosendaal. Regelmatig worden hier themabijeenkomsten georganiseerd. Iedereen kan een thema aandragen waarover je meer informatie wilt ontvangen. De organisatie wil daarmee zoveel mogelijk aansluiten bij de vragen die er leven bij mensen thuis.