Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Flare winnaar van pitchevent 2016

Ondernemers met ambities die met hun innovatie een bijdrage leveren aan de gezondheid en zelfredzaamheid, dat was waar het tijdens het internationale pitchevent event op donderdagavond 8 december 2016 om draaide. In een compact programma van twee uur maakten de deelnemers kennis met entrepreneurs die met hun zorginnovatie het verschil maken. Marlike Schobben van Flare ontving uit handen van Marcel Clerx van Aging2.0 Holland de prijs voor beste zorginnovatie.

 

 

 

CrossCare ondersteunt ondernemers bij implementatie en opschaling

Tijdens het pitchevent gaven Chantal van Spaendonck, directeur van het Care Innovation Center West-Brabant en Kristien Rombouts namens de Vlaamse proeftuinen een toelichting op het project CrossCare. Het Europese project CrossCare draagt bij aan de ontwikkeling en implementatie van zorginnovaties (product, dienst, concept) door het aanbieden van een zorgproeftuinen en beschikt over een fonds waarmee innovatieprojecten kunnen worden ondersteund. Vier ondernemers, die ondersteund worden door CrossCare, gaven tijdens dit event een toelichting over hun product en de toegevoegde waarde voor de gebruiker waaronder:

 

Innovaties gericht op gezond ouder worden

Na de pauze kwam Marcel Clerx van Aging2.0 Holland aan het woord. Hij ging in op de internationale ontwikkelingen rondom innovaties die gericht zijn op gezond ouder worden. Daarnaast blikte hij terug op de vorige pitchbijeenkomst dat plaatvond op 1 oktober 2015 in Breda. In dat jaar kwam de Tovertafel van Active Cues als winnaar uit de bus. Een inkijkje in de wereld van een startup werd gegeven door spreker Douwe Jippes. Ook gaf Douwe in zijn verhaal kort en krachtig weer waar ondernemers op moeten letten waarbij schaalbaarheid van het product of dienst een belangrijke voorwaarde is.

Pitch 2016

Dit jaar stonden er weer geheel andere ondernemers op het podium van dit pitchevent. Van een opvouwbare rolstoel (WeMobile) een opvouwbare scootmobiel (Atto), een lichtgevende stekker die aangeeft wanneer een elektrisch apparaat aan of uit staat (Flare), digitale diensten die gebruik maken van video om zorg te verlenen (E-com video) en een bezorgdienst die een oplossing biedt voor eenzaamheid onder ouderen (ViaTim). De jury, die de pitches beoordeelde,  bestond uit Mario de Lijster (Product Markt Manager Ascom BV), Hetzer Schotsman (directeur Avans Hogeschool), Dave Boeren (directeur Vitility BV) en Raoul Voeten, (directeur Cubicco). Het was voor hen een lastige opgave om een prijswinnaar aan te wijzen. Gekozen is voor Flare van Marlike Schobben omdat zij dit product vanuit eigen ervaring heeft ontwikkeld en het direct een bijdrage levert aan de zelfredzaamheid van ouderen. Marlike gaat mee naar de kwart finale van een groot internationaal pitch event met als prijs een ticket naar Silicon Valley en de mogelijkheid daar te pitchen voor Amerikaanse distributeurs en investeerders.     

                                                         

Verrassende locatie bij PSC Den Goubergh

Het pitchevent vond plaats in PSC Den Goubergh aan de Oude Ettensebaan 36 in Roosendaal. De gehele week stond deze locatie in het teken van de Week van Brabant waarbij er verschillende bijeenkomsten plaatsvonden. Den Goubergh is een begrip in de hippische wereld en is in de laatste jaren uitgegroeid tot het grootste paardensportcentrum van de regio. Wekelijks worden er evenementen georganiseerd, zowel voor de hippische sport alsmede voor diverse sportaangelegenheden, bedrijfsevents en andere partijen. Daarnaast is er koers gezet naar Den Goubergh 2.0. Momenteel is de organisatie hard aan het werk om middels verbouwingen en uitbreidingen nog meer ruimte te bieden voor het beoefenen van (top)sport, het hosten van events en een luxe verblijf met de bouw van een hotel.

Initiatiefnemers pitchevent 2016

De bijeenkomst werd georganiseerd door het Care Innovation Center West-Brabant, CrossCare en Aging2.0 Holland in nauwe samenwerking met de StartersCentra West-Brabant, Ondernemerslift Plus en Starterslift.

Fotoalbum

Bekijk de foto’s die gemaakt zijn tijdens dit pitchevent in het fotoalbum.