Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Feestelijke opening eHealthweek met Zorginnovatiewinkel in Hoog Catharijne

De Zorginnovatiewinkel is ‘on tour’ door het land en strijkt neer in Utrecht tijdens de eHealthweek. Op zaterdag 21 januari om 12.00 uur openen de deuren van de tijdelijke Utrechtse Zorginnovatiewinkel in Hoog Catharijne. Hiermee geeft de Zorginnovatiewinkel gehoor aan de oproep van minister Edith Schippers om meer aandacht te vragen rond de thema’s zorgvernieuwing, innovatie en eHealth.

De pop-up store biedt tot en met donderdag 16 februari de mogelijkheid om interessante ideeën voor zorginnovaties aan te dragen of in gesprek te raken over vernieuwing in de zorg, producten te bekijken en uit te proberen.

Kennismaken met zorginnovatie

Edith Schippers, Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport: “Ik vind de Zorginnovatiewinkel een prachtig initiatief. Zij bieden zorginnovaties heel laagdrempelig aan. Je kunt zo bij ze binnenlopen en bijeenkomsten bijwonen. Zorgaanbieders, beleidsmakers, innovators en patiënten kunnen hier van elkaar leren.” De Zorginnovatiewinkel sluit hiermee aan bij de doelstellingen die het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zich de komende jaren heeft gesteld waarin het toegankelijk maken van zorginnovatie en eHealth belangrijke speerpunten zijn.

Opening door Erik Gerritsen

Erik Gerritsen, Secretaris Generaal van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Kees Diepeveen, Wethouder maatschappelijke ondersteuning en welzijn van de gemeente Utrecht openen zaterdag 21 januari om 12.00 uur op ludieke en originele wijze de Zorginnovatiewinkel. Aansluitend aan de opening vindt een mini-symposium over zorginnovatie en eHealth in de wijk plaats.

Wil je erbij zijn? Meld je dan nu aan!

Aanmelden

Meer informatie over bijvoorbeeld de data van andere mini-symposia en demodagen is te vinden op: www.dezorginnovatiewinkel.nl/utrecht

De Zorginnovatiewinkel is vanaf zaterdag 21 januari tot en met donderdag 16 februari gevestigd op Hoog Catharijne, Godebaldkwartier 89 in Utrecht (naast Albert Heijn). Openingstijden zijn: 11:00-16:30 uur (tenzij anders aangegeven). De winkel heeft geen winstoogmerk, bezoekers kunnen de producten bekijken en uitproberen maar niet kopen. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.