Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Ergospreekuur voor senioren

Ouderen wonen langer zelfstandig maar soms ervaren ze bij dagelijkse handelingen problemen. Zoals bij het aankleden, eten, boodschappen doen, telefoneren, op staan, fietsen, huishoudelijk werk of hobby's. Timmers Medizorg organiseert samen met de ergotherapeuten van Stichting Groenhuysen iedere maandag van de maand van 13.00 - 14.30 uur een ergospreekuur voor:

  • zelfstandige, vitale, vaak alleenwonende ouderen met lichamelijke beperkingen;
  • ouderen met beginnende geheugenproblemen;
  • ouderen met beperkingen die samen met hun partner wonen, waarbij aandacht nodig is voor de mantelzorger zodat die de zorg vol kan houden.

Tijdens het spreekuur worden problemen besproken die iemand ervaart bij dagelijkse handelingen. De ergotherapeut gaat samen met de betrokkenen op zoek naar een oplossing: hoe kan degene de handeling het beste doen en welk hulpmiddel kan daarbij het beste ondersteunen. Ook vragen over woningaanpassingen of het aanvragen van voorzieningen worden besproken.