Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Dit zijn de genomineerden voor de regionale voorronde van de Zorginnovatieprijs 2019

Op donderdag 17 januari is de regionale voorronde van de Nationale Zorginnovatieprijs 2019 voor de regio’s Midden- en West-Brabant en Zeeland. Uit de inzendingen zijn door het Care Innovation Center West-Brabant vier veelbelovende innovaties geselecteerd waaronder AmpUgo, de Breinlijn, de Bravis Digituin en de Wijkcirkel. Een deskundige jury bepaalt op deze avond wie er door gaat naar de finale op 14 maart 2019 tijdens het Health Valley Event.

Nationale Zorginnovatieprijs

Zorginnovatie.nl heeft tot doel om innovatie in zorg en welzijn te versnellen. Ondernemingen die hun innovatie al uitgewerkt, getest en gelanceerd hebben, kunnen vaak een duwtje in de rug gebruiken om hun bedrijf echt tot een succes te maken. Daarom is de Nationale Zorginnovatieprijs in het leven geroepen. De Nationale Zorginnovatieprijs wordt in 2019 voor de vierde keer uitgereikt.

Deelnemers maken kans op:

  • Een geldbedrag ter waarde van in totaal € 15.000,- (€ 10.000,- voor de vakjuryprijs en € 5.000,- voor de publieksprijs)
  • Finalisten krijgen gratis toegang en stand op het Health Valley Event
  • Professionele begeleiding bij verdere ontwikkeling van je innovatie
  • Toegang tot het netwerk van ZorgInnovatie

Jury regionale voorronde Midden- en West-Brabant en Zeeland

De jury van de regionale voorronde op 17 januari bestaat uit:

  • Marcel Clerx en Gerrit Pinxter, directeur SAMR
  • Marjolein de Jong, bestuurder Stichting Groenhuysen
  • Ada Oudhof, voorzitter KBO Roosendaal
  • Lars van Beek, wethouder gemeente Woensdrecht

Wil je bij de regionale voorronde van de Nationale Zorginnovatieprijs 2019 aanwezig zijn? Meld je dan nu aan.

Genomineerden regionale voorronde

AmpUgo

De AmpUgo is een add on geschikt voor een premis provo rollator. De AmpUgo biedt een steunpunt voor patiënten met een onderbeen amputatie, waardoor zij in staat zijn om zonder prothese te kunnen lopen. De steun is eenvoudig aan te brengen/ te verwijderen van de rollator. De AmpUgo versnelt het revalidatieproces na amputatie, maar kan ook gebruikt worden in de chronische fase, bijvoorbeeld bij nachtelijke transfers wanneer de prothese niet gedragen wordt.

Breinlijn

Breinlijn is een gratis e-health hulplijn voor mensen met hersenletsel. Ook naasten en professionals kunnen gebruik maken van de Breinlijn en er terecht met alle soorten vragen over (de gevolgen van) hersenletsel. Door slim gebruik van IT en een samenwerking over de (financiële) schutting heen, is Breinlijn succesvol in de regio West-Brabant. Het succes van Breinlijn in de regio wordt nu voorbereid voor verdere landelijk uitrol.

Bravis Digituin

Om patiënten laagdrempelig kennis te laten maken met de mogelijkheden van eHealth heeft het Brave InnovatieTeam van het Bravis ziekenhuis bedacht een speciale ruimte in te richten waar zij op een laagdrempelige manier assistentie kunnen vinden bij vragen over MijnBravis, DigiD en over eHealthtoepassingen. De Bravis Digituin is er zowel op de locatie in Roosendaal, als Bergen op Zoom. 

De Wijkcirkel

De Wijkcirkel is een concept waarbij gebruik gemaakt wordt van talenten van mensen. Door mensen in contact met elkaar te brengen en een groep te laten vormen, worden ze in staat gesteld om elkaar te ondersteunen met hun eigen talenten en oplossingen. Dit versterkt het zelfvertrouwen van mensen aan de ene kant en lost een (eenvoudige) hulpvraag van een ander aan de andere kant op.