Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Digitale toegangsoplossing voorkomt inbraak

Bij 649 ouderen is vorig jaar ingebroken nadat dieven een sleutelkastje bij de voordeur kraakten. In 3 jaar tijd is het aantal inbraken via sleutelkastjes meer dan verdrievoudigd: in 2012 waren nog zo’n 200 ouderen de dupe. Artikel BN De Stem d.d. 20-02-2015

Digitale toegangsoplossingen kunnen deze inbraken voorkomen. De toegangsoplossing van Phoniro Care vervangt de traditionele sleutels door een digitale sleutel. Zorgverleners, mantelzorgers en familieleden kunnen hun mobiele telefoon gebruiken om het huis van de cliënt binnen te komen. In meer dan 52.000 Scandinavische huizen is dit systeem succesvol geïnstalleerd waardoor thuiszorgorganisaties de problemen met sleutels opgelost hebben.

Meer informatie over de digitale toegangsoplossing van Phoniro Care.