Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Dementie-winkel.nl geeft overzicht en inzicht

In Nederland hebben ruim 270.000 mensen dementie. Ieder uur krijgen vier mensen in Nederland dementie. Erkenning duurt echter lang. Gemiddeld duurt het 14 maanden voordat de diagnose wordt gesteld.  Het aantal mensen met dementie zal als gevolg van de vergrijzing in de toekomst explosief stijgen naar meer dan een half miljoen in 2040. Als je te maken krijgt met dementie ga je op zoek naar informatie. Maar dat is vaak een hele zoektocht. De initiatiefnemers van de dementie-winkel.nl willen mensen met dementie en hun naasten daarbij helpen.

 

Meer inzicht in dementie

Jacqueline Rempt: “Ons doel is de kwaliteit van leven van mensen met dementie te verbeteren zonder afhankelijk te zijn van subsidies. Mijn moeder is in het voorjaar van 2013 dement overleden. Pas na haar dood ontdekte ik dat er oplossingen zijn die haar leven en dat van ons veel aangenamer hadden kunnen maken. Het is een hele zoektocht om die informatie te vinden. Speciaal omdat mantelzorgers en zorgverleners vaak al overbelast zijn. Je hebt domweg geen tijd om op zoek te gaan naar advies en hulp. Samen met mijn man, Joris Mulders, wil ik met Dementie-winkel.nl overzicht en inzicht geven over dementie, en tegelijkertijd producten en diensten aanbieden. Zodat naasten van mensen met dementie niet naar een speld in een hooiberg hoeven te zoeken.“

Meer informatie