Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Demente ouderen gelukkiger door 'opplakdeur' uit verleden

Demente bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen worden gelukkiger en voelen zich meer thuis wanneer een afbeelding van een bekende voordeur uit het verleden op hun nieuwe voordeur wordt geplakt. Dat blijkt uit onderzoek van het Trimbos Instituut. True Doors heten deze deuren en ze worden gebruikt om de bewoner iets aangenaams uit het verleden mee te geven. 

Voordat de deur wordt geplaatst wordt er met de bewoner of familie gesproken over een woning waar positieve herinneringen aan zijn. Van dat huis wordt de deur gefotografeerd of als de deur niet meer bestaat, wordt met fotoshoppen net zolang gezocht tot een goed gelijkende deur is gevonden. 

Nieuwsbericht NOS