Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Deelnemers regionale voorronde Zorginnovatieprijs 2018 Midden- en West-Brabant

Tot 31 december 2017 konden ondernemers zich inschrijven voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2018. Uit de inzendingen is begin januari een selectie gemaakt van innovaties die zich mogen presenteren tijdens de regionale voorronde. Voor de regio Midden- en West-Brabant zijn de Röntgendokters, Gezondheidsmeter PGOWanderwatch en Dayclocks  geselecteerd. Op maandagavond 22 januari vindt de regionale voorronde in deze regio plaats tijdens het pitchevent  Van #hoedan? naar #zodus!. Een onafhankelijke jury bepaalt dan wie er doorgaat naar de landelijke finale tijdens het Health Valley Event op 15 maart in Utrecht.

Regionale voorronde 22 januari 2018

De regionale voorronde van de Zorginnovatieprijs 2018 voor de regio Midden- en West-Brabant wordt georganiseerd door het Care Innovation Center West-Brabant en Innovitapark. De voorronde vindt plaats tijdens een pitchevent met toonaangevende sprekers waaronder Sanne Schoolmeesters van Transvorm en Mike Hes en Michel Timp van Huawei. Daarnaast vertellen Bart van Pee van Ectosense en Wouter Klinkhamer van ZIVVER wat het project CrossCare hen heeft opgeleverd. Het pitchevent is een compleet programma waarmee deelnemers op de hoogte worden gebracht van nieuwe innovatieve oplossingen gericht op gezond leven, welzijn en zorg.

Deelnemers

Maar wie zijn nu die deelnemers aan de regionale voorronde van de Zorginnovatieprijs 2018 in Midden- en West-Brabant en wat maakt hun innovaties uniek. Hieronder een korte introductie.

De Röntgendokters

Op verwijzing van je huisarts kun je zonder afspraak bij de Röntgendokters terecht voor röntgenfoto's, echo's, botdichtheidsmetingen, ECG en bloedafname. Binnen 2 uur is de uitslag beschikbaar. de Röntgendokters hebben ruime openingstijden en zijn meestal gevestigd in winkelgebieden en vaak letterlijk “naast de supermarkt”. Door gebruik te maken van ICT-technieken op o.a. smartphones past deze nieuwe formule uitstekend in een veranderende tijd waarin mondige consumenten zelf willen bepalen waar en hoe zij hun eigen zorgproducten kiezen en waarin de huisarts een steeds belangrijkere rol krijgt in de zorgverlening.

Meer informatie

Gezondheidsmeter PGO van Curavista

Bij Curavista zijn ze ervan overtuigd dat de beste zorg ontstaat door de patiënt te betrekken in zijn behandeling. Daarom hebben zij Gezondheidsmeter PGO ontwikkeld: een online platform waar de patiënt in één volledig overzicht zijn gezondheidsgegevens veilig kan beheren en delen met de zorgverlener. Haal de medische data van zorgverleners binnen, ga zelf aan de slag met specifieke modules, deel de data met andere zorgverleners of doneer je data voor onderzoek. 

Meer informatie

Wanderwatch

Wanderwatch wil kinderen verleiden om van de bank af te komen en lekker te gaan buitenspelen. Ze hebben daarom een smartwatch ontwikkeld speciaal voor buitenspelen. Als ouder kun je via de ouder app op je smartphone altijd zien waar je kind is en je kunt met ze communiceren. Wanderwatch heeft een camera, chat en vooral veel spelletjes. Zet bv de sirene aan en verander je fiets in een echte politieauto. Maak een parcour en balanceer de bal. Het geheime ingrediënt is de magische steen. De magische steen is bijvoorbeeld een schat of een vlag die je moet veroveren. Zo combineren de Wanderwatch de lol van interactieve spellen met al het goede van buitenspelen.

Meer informatie

Dayclocks 

DayClocks verenigt het nuttige met het aangename. Door het gebruik van een DayClock wordt de grip op de tijd (en op het leven) vergroot, ondersteunt het de zorg van familie, mantelzorgers, zorginstellingen en zorgt het voor verbinding en contact tussen mensen. DayClocks biedt de belangrijke klokfuncties (analoog, digitaal, dag en dagdeel), én tevens de mogelijkheid dat familie, mantelzorgers en zorgmedewerkers berichten, agenda-afspraken en foto’s op de tablet/klok plaatsen.

 

Zorginnovatie.nl heeft tot doel om innovatie in zorg en welzijn te versnellen. Daarom is de Nationale Zorginnovatieprijs in het leven geroepen. De Nationale Zorginnovatieprijs is een prijs speciaal voor de meest innovatieve onderneming in de opschalingsfase. Ondernemingen die hun innovatie al uitgewerkt, getest en gelanceerd hebben, kunnen vaak een duwtje in de rug gebruiken om hun bedrijf echt tot een succes te maken.