Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

De beste apps voor jouw gezondheid, bekijk ze op de GGD AppStore

Volgens diverse schattingen zijn er wereldwijd zo’n 100.000 apps die beweren je gezondheid te bevorderen. En dat aantal groeit nog dagelijks. De meeste apps zijn gratis of voor een klein bedrag te downloaden in de standaard appstores. Ze zijn voor iedereen, zonder direct tussenkomst van zorgverleners, toegankelijk en we maken er met z’n allen steeds vaker gebruik van. Veel mensen willen graag een actieve bijdrage leveren aan het verbeteren van hun gezondheid. Het gebruik van apps hierbij is leuk en geeft je als gebruiker regie over je eigen gezondheid.

Er is al heel veel aanbod, maar de juiste app vinden in bijv. de appstores van Apple, Google of Windows valt niet mee. En er is nauwelijks iets bekend over de betrouwbaarheid en effectiviteit van al deze apps. Slechts enkele medische apps, die in medische behandelingen worden ingezet, zijn gevalideerd. Maar de rest niet. Nog niet. Klassiek effectiviteitsonderzoek is kostbaar en duurt lang. Voordat het onderzoek is afgerond, is de app hoogstwaarschijnijk al weer verdwenen. Toch vragen gebruikers zich af hoe het zit met hun privacy, en of de app echt zo werkt als beloofd. Ook hoor je de roep om keurmerken voor gezondheidsapps.

GGD AppStore, toegankelijk overzicht van relevante en betrouwbare e-PublicHealth toepassingen

Het doel van de GGD AppStore is het bieden van een toegankelijk overzicht van relevante en betrouwbare e-PublicHealth toepassingen. Vanuit de publieke functie van de GGD wordt de e-PublicHealth getoetst en deze kennis wordt op een transparante en onafhankelijke manier ter beschikking gesteld aan het publiek.

GGD AppStore is een dienst van alle 25 GGD’en GGD-GHOR Nederland.