Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

CIC aangesloten bij European Network of Living Labs

 

Op vrijdag 5 september heeft het Care Innovation Center West-Brabant (CIC) het officiële keurmerk Living Lab van het European Network of Living Labs ontvangen. Daarmee voldoet de proeftuin voor zorginnovaties aan de Europese richtlijnen die zijn gesteld aan Living Labs.

Het Europese netwerk bepaalt als keurmeester of een initiatief zich officieel een Living Lab mag noemen. Sinds 2006 hebben wereldwijd ongeveer 340 proeftuinen het keurmerk Living Lab ontvangen. Op 5 september zijn daar 25 proeftuinen aan toegevoegd waarvan twee proeftuinen uit Nederland: het Eindhoven Living Lab en het Care Innovation Center West-Brabant.

Wethouder Hans Verbraak: “Afgelopen week heeft het CIC zich gepresenteerd tijdens de vijfde editie van de OpenLivingLab Days in Amsterdam. Het CIC heeft bewezen dat ze de capaciteit in huis heeft om te opereren als een Living Lab en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het creëren van een Europees zorginnovatiesysteem. De proeftuin is van grote waarde voor de regio en levert een impuls op voor de zorg in West-Brabant”. 

Artikel BN De Stem vrijdag 5 september 2014