Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Blijf traplopen en vergroot je wereld!

Al zeventien jaar lang krijgt ze elke ochtend honderdduizend mensen in beweging. Als bewegen bij iemand in het bloed zit, dan is het wel bij presentatrice van Nederland in Beweging Olga Commandeur. Ze breekt een lans als het gaat om het traplopen. “Blijf traplopen en vergroot je wereld!”

Traplopen niet opgeven

Tijdens de workshops die Commandeur geeft bij zorginstellingen ze altijd het traplopen bespreekbaar. Naarmate mensen ouder worden gaan ze gelijkvloers wonen, merkt de oud-atlete. Dan hoeven ze geen trappen meer te lopen als dat wat moeilijker gaat. “Lieve mensen, traplopen is het aller- aller- allerlaatste wat je op moet geven!” betuigt Commandeur.

Ondersteuning bij traplopen

Als traplopen moeilijker wordt zijn er verschillende toepassingen die daarbij kunnen ondersteunen waaronder de Easysteppers en Assistep. Kom langs in het Huis van Morgen voor meer informatie hierover.