Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Anniek Koopmans van Atto bij Zorg in de regio

Anniek Koopmans bracht in 2016 de Atto op de markt. De Atto is een inklapbare scootmobiel die je overal mee naar toe kunt nemen. In maart was ze te zien bij een uitzending van Zorg in de regio (ZIDR) waarbij ze een toelichting gaf op deze unieke innovatie.

Eenvoudig opklapbare scootmobiel

De Atto is een product van het Israëlische bedrijf MOVINGLIFE. De eigenaar van het bedrijf, zelf scootmobielgebruiker, wilde graag een scootmobiel ontwikkelen die veilig, licht van gewicht en makkelijk mee te nemen was. Geen ingewikkelde constructies, maar eenvoudig. De Atto voldoet aan deze wensen.

Atto geeft meer vrijheid

De Atto geeft mensen meer vrijheid doordat ze altijd en overal hun scootmobiel mee naar toe kunnen nemen. Daarnaast is de Atto kleiner dan een ‘gewone’ scootmobiel en daardoor bijzonder geschikt voor mensen die bijvoorbeeld in een appartement wonen. Door de smalle omvang en de wendbaarheid is het gemakkelijker om met deze scootmobiel te gaan winkelen of boodschappen te doen. Maar ook voor kinderen of jongeren met een beperking kan deze scootmobiel een oplossing bieden. Ze komen er gemakkelijker mee in een trein en kunnen zich eenvoudiger voortbewegen op school. Bovendien heeft de scootmobiel een aantrekkelijk en vernieuwend design.

Uitzending ZIDR