Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Aandacht voor slimme oplossingen in het Huis van de Westrand in Roosendaal

Het Huis van de Westrand is de ontmoetingsplek voor inwoners uit de Westrand in Roosendaal. Er worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd. In november is er aandacht voor slimme oplossingen die mensen in de thuissituatie kunnen ondersteunen. Medewerkers van het Huis van Morgen geven informatie en laten producten zien. Ook is gerontoloog Margo Emmen aanwezig waar buurtbewoners vragen aan kunnen voorleggen.

Kennimaken met slimme oplossingen

Van dinsdag 14 november tot en met 17 november is het Huis van Morgen aanwezig. Informeer naar de tijdstippen bij het Huis van de Westrand. Iedereen is welkom om kennis te komen maken hulpmiddelen zoals een steunkous aan- en uittrekhulp, een digitale bloeddrukmeter, een personenalarm met GPS of een rolstoel die je om kunt bouwen tot rollator. Dit soort hulpmiddelen ondersteunen u bij preventie, zelfzorg en eigen regie.

Ook gerontoloog Margo Emmen aanwezig waar u vragen aan kunt stellen op het gebied van ouder worden, en alles wat daarbij komt kijken. Bijvoorbeeld vragen over het aanpassen van je huis.

U kunt natuurlijk ook binnenlopen bij het Huis van Morgen gevestigd in het Kellebeek College. Elke maandag tussen 9.00-16.00 uur is het Huis van Morgen geopend. Op andere dagen op afspraak.

Meer informatie