Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Aandacht voor reuma tijdens Open dag in Bravis Ziekenhuis

Op 12 oktober is het Wereldreumadag. Dan wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor reumatische aandoeningen en de invloed daarvan op mensenlevens. Op zaterdag 7 oktober organiseerde het Bravis Ziekenhuis daarom een speciale reumadag. De vakgroep reumatologie op de locatie Bergen op Zoom stond met een compleet team van deskundigen klaar om geïnteresseerden te informeren.

Omgaan met reuma

De vakgroep reumatologie behandelt niet alleen lichamelijke klachten. Ze leren de patiënt, maar ook diens naasten, met de ziekte om te gaan in de woon- en werksituatie. Zodat het leven weer in de hoofdrol staat, niet de reuma.

Huis van Morgen

Medewerkers van het Huis van Morgen lieten slimme toepassingen zien die een bijdrage kunnen leveren aan de mobiliteit. Daarnaast kregen bezoekers uitleg over de Easysteppers, een traplossing waarmee zij in beweging kunnen blijven.

Bekijk hieronder een impressie van de dag.