Rubricering zorginnovaties Huis van Morgen

Navina Beth, student HBO Mens en Techniek, Tilburg

Ik ben Navina Beth, 20 jaar en woonachtig in Bavel. Op dit moment ben ik derdejaars student aan de opleiding Mens en Techniek te Tilburg.

Tijdens deze opleiding leer je hoe je mensen met een aandoening of beperking kunt helpen om langer zelfstandig te kunnen blijven leven. Je levert dus een bijdrage aan de kwaliteit van leven van deze mensen.  Je krijgt vakken op het gebied van gezondheidszorg en techniek. Je bent eigenlijk de verbindende factor tussen specialisten als artsen, ingenieurs, bedrijfskundigen, managers en klanten en pati├źnten. Ook ben je de schakel tussen zorgverleners en ontwerpers van medische apparatuur.

Vanaf eind augustus 2016 tot eind januari 2017 ga ik stagelopen bij het Huis van Morgen. Ik ga advies geven over zowel fysieke als digitale inrichting en voor de keuze assistent ontwikkelen zodat voor bezoekers snel duidelijk kan worden welke innovaties er mogelijk zijn om hun behoefte kunnen voorzien. Ik ga lijst maken met technieken die per aandoening/behoefte ingezet kunnen worden om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Als deze lijst er is kan het proeftuinfunctie nog beter worden inricht en vorm worden geven. De burgers, mantelzorgers, vrijwilligers en zorgprofessionals kunnen dan nog beter worden geïnformeerd.