Onderzoek gebruikerservaringen zorginnovatie

Sjoerd Renne, student HBO Mens & Techniek, differentiatie gezondheidszorgtechnologie

Ik ben Sjoerd Renne, 20 jaar en woon in Bosschenhoofd. Momenteel volg ik de studie ‘Mens & Techniek – differentiatie gezondheidszorgtechnologie’ aan de Hogeschool van Rotterdam. Deze studie legt de link tussen de gezondheidszorg en techniek, en richt zich op de techniek, de gebruikers en toepassingen in de gezondheidszorg. Ik volg de versnelde route van deze opleiding, waardoor de opleiding drie jaar duurt. Dit is mogelijk doordat ik het VWO op het Jan Tinbergen College in Roosendaal heb afgerond.

Met de komst van nieuwe innovaties in de zorg en de snel veranderende techniek wordt er voor gezorgd dat de patiënt dezelfde dag nog naar huis kan. Er is steeds betere apparatuur beschikbaar voor de diagnose en behandeling van de patiënten. Als gezondheidszorgtechnoloog word je opgeleid als ingenieur die werkt op het snijvlak van gezondheidszorg en techniek.

Het afgelopen jaar is het Huis van Morgen vaak in het nieuws geweest met interessante projecten in de regio. Voor mij een leerzame gelegenheid om als gezondheidszorgtechnoloog hier mijn stage te gaan lopen. Vanaf september 2016 tot januari 2017 ga ik hier aan het werk.

Gebruikerservaringen nieuwe zorgtoepassingen

Tijdens mijn stage ga ik mij richten op de gebruikerservaringen van nieuwe zorgtoepassingen. Het Huis van Morgen en Thuisleefgids werken hierin samen. Op de website van Thuisleefgids zijn de ervaringen van gebruikers en experts opgenomen die gekoppeld zijn aan de producten van het Huis van Morgen. De ervaringen ga ik tijdens mijn stage terugkoppelen aan de producenten. Ik zal daarbij veel in contact komen met technische bedrijven en hun advies geven. Het doel hiervan is dat producenten weten wat de gebruikers ervan vinden en dit mee kunnen nemen in hun ontwerp voor een nieuw of bestaand product.

Daarnaast zal ik tijdens mij stage meelopen met het CrossCare project om te kijken hoe we uit de cocreatie sessies input kunnen ophalen en op wat voor wijze we dit gaan registreren en terugkoppelen aan de ondernemers.

Ik heb er heel veel zin in!