Kinetic Analytics balanstest

Testpanel Gezonde Mening

 

Kinetic Analytics onderzocht via het panel van Gezonde Mening wat zorgprofessionals, mantelzorgers en (toekomstige) ouderen vinden van de objectieve balanstest.

Over de objectieve balanstest

Het bedrijf Kinetic Analytics ontwikkelde een objectieve balanstest. Deze test bepaalt in hoeverre iemand in balans is en wat zijn val-kans is. Via een infraroodcamera wordt gemeten hoe iemand zich beweegt tijdens het uitvoeren van taken zoals staan, uitstappen, reiken en opstaan. Met de scores op de verschillende testonderdelen is de val-kans van iemand in te schatten. Aan de hand van de uitslag van deze balanstest bepalen zorgprofessionals wat er nodig is om de balans te verbeteren en vallen te voorkomen.

Test

101 panelleden, bestaande uit zorgprofessionals, mantelzorgers en ouderen, deden mee aan deze test. De test werd uitgevoerd in 2018. Het invullen van de vragenlijst duurde gemiddeld 4,5 minuut. Onderstaande vragen stonden centraal:

  • In hoeverre voelen zorgprofessionals, potentiële gebruikers en mantelzorgers zich aangesproken?
  • Vinden zij de balanstest relevant en willen ze deze ook gaan gebruiken?
  • Vinden zij dat dit product bijdraagt aan verbetering van de zorg?

Uitkomsten

Een meerderheid van het panel gelooft dat vallen voor ouderen een serieus risico kan zijn en staan positief tegenover elk middel dat bijdraagt aan het voorkomen van dit probleem. Bijna tweederde zegt positief te zijn over het idee van een objectieve balanstest. Dit zijn vooral de zorgprofessionals en mantelzorgers/vrijwilligers. Wel vraagt men zich af, of de oorzaak van vallen daadwerkelijk in de balans zit.

Met deze test is duidelijker geworden wat de toegevoegde waarde is van de objectieve balanstest en wat belangrijke factoren zijn om hiermee aan de slag te gaan. Hiermee heeft ons panel het bedrijf belangrijke inzichten gegeven in de verdere ontwikkeling van het product.

Over de Gezonde Mening

Is jouw bedrijf ook bezig met het ontwikkelen van een (zorg)innovatie? Haal in de testfase waardevolle feedback op via het panel van de Gezonde Mening. Dan weet je zeker dat jouw product of dienst aansluit bij de behoeften en wensen van de cliënt.

Meer informatie over de Gezonde Mening