SmartMed

Testpanel Gezonde Mening

SmartMed onderzochten via het panel van Gezonde Mening wat mensen vinden van deze app waarmee je medicijnen eenvoudig kunt beheren.
 

Wat is er getest?

SmartMed heeft een app ontwikkeld waarmee jij als patiënt jouw medicijnen eenvoudig kunt beheren. De app helpt je te herinneren wanneer jij jouw medicatie moet nemen, hoe je dat moet doen en in welke hoeveelheid. Medicijnen worden vanuit het ziekenhuis systeem binnengehaald. Jouw drogisterij-medicijnen (zoals paracetamol) en voedingssupplementen (zoals vitaminen) voeg je zelf eenvoudig toe aan het overzicht. Vanuit de app zijn herhaalrecepten te bestellen bij de apotheek en krijg je een seintje wanneer een medicijn bijna op is.     

De test

Voorafgaand aan de lancering wilde SmartMed de app via Gezonde Mening uitvoerig laten testen door (potentiële) gebruikers. In totaal werkten 46 panelleden mee aan dit onderzoek. Zij hebben de app grondig getest en hun bevindingen verwerkt in een vragenlijst. De gemiddelde invultijd van deze vragenlijst bedroeg 8 minuten. Er werd onder andere getest op duidelijkheid van de app, leesbaarheid, vormgeving en doeltreffendheid.

Het resultaat

De grote meerderheid vindt de app duidelijk en begrijpt hoe zij de app moeten gebruiken. Wel kan de leesbaarheid verbeterd worden (o.a. door het vergroten van het lettertype) en kan de app nog aantrekkelijker worden vormgegeven. De respondenten geven wel aan dat de feedback die door de app wordt gegeven te positief is geformuleerd en dat de teksten beter kunnen aansluiten bij het soms minder positieve gevoel van de gebruiker. Er zijn veel tips gegeven over taalgebruik, schermindeling en beveiliging. SmartMed heeft een rapport ontvangen waarin per onderdeel een uitgebreid overzicht is opgenomen met ervaringen, opmerkingen, feedback, concrete aanbevelingen en vragen. Alle bevindingen worden meegenomen in de definitieve versie.

Over de Gezonde Mening

Is jouw bedrijf ook bezig met het ontwikkelen van een (zorg)innovatie? Haal in de testfase waardevolle feedback op via het panel van de Gezonde Mening. Dan weet je zeker dat jouw product of dienst aansluit bij de behoeften en wensen van de cliënt.

Meer informatie over de Gezonde Mening