PB Zorgstoel

Case CrossCare

Dat bewegen gezond is, weten de meesten wel. Maar dat bewegen ook kan helpen bij het beheersen en/of behandelen van bepaalde ziektebeelden is veel minder bekend. Enkele jaren geleden introduceerde Vita Motion beweegplatforms die synchroon en ritmisch bewegen bij beelden en geluid van verschillende activiteiten. Het helpt dementie patiënten om hun geheugen in conditie te houden en het beteugelt onrust bij de patiënten, die nu vaak ook nog onvoldoende bewegen, omdat ze een veelal zittend leven leiden. 

Innovatie

Binnen dit project wil Vita Motion met een innovatieve en opschaalbare next generation Pactief Beweeg Zorgstoel een financieel aantrekkelijke oplossing bieden om dementie patiënten ook langer thuis te verzorgen.

Co-creatie sessies

CIC heeft diverse co-creatiesessies georganiseerd met professionals van Stichting Groenhuysen, Careyn, HomeInstead, Stichting Elisabeth en tanteLouise. Bij Careyn is ook een co-creatiesessie geweest met cliënten van de dagopvang en hun mantelzorgers. Ook hebben deze mensen een nieuw prototype van de stoel mogen uittesten gedurende een paar weken. Wanneer de eindversie van de stoel klaar is gaat deze ook in de thuissituatie getest worden bij cliënten van HomeInstead. 

Het CIC heeft een businessmodel bijeenkomst georganiseerd, waar Vita Motion feedback kreeg van o.a. een zorgverzekeraar en gemeenten. 

Kijk voor meer informatie op de website van CrossCare.