Nightowl

Testpanel Gezonde Mening

Ectosense onderzocht via het panel van Gezonde Mening wat mensen vinden van de Nightowl, een test om slaapapneu te diagnosticeren.

Wat is er getest?

De Nightowl is een test om slaapapneu in de thuisomgeving te diagnosticeren. De NightOwl bestaat uit een sensor en een smartphone-app die tijdens de slaap bepaalde parameters meet. Hieruit blijkt dan of iemand aan slaapapneu lijdt.

De test

De ontwikkelaar van deze app wilde feedback ophalen over het gebruiksgemak van de sensor en de bijbehorende app. Na een oproep via het panel Gezonde Mening werkten in totaal 18 mensen mee aan de test van de app. De test werd volledig anoniem uitgevoerd. Daar waar persoonlijke gegevens moesten worden ingevuld hoefden de panelleden niet de échte eigen gegevens in te vullen. Alleen als de deelnemer een testuitslag wilde ontvangen werd gevraagd een mailadres in te vullen.  

Het resultaat

Het panel vond de informatieverstrekking heel duidelijk en ze gaven een ruime voldoende voor het design. De ontwikkelaar wilde graag weten hoe het ‘s nachts dragen van de sensor werd beleefd. Uit de gemiddelde score blijkt dat ze dat niet als vervelend hebben ervaren. De Nightowl kreeg van ons testpanel als algemeen rapportcijfer gemiddeld een 8. Eén van onze panelleden beoordeelde de slaapapneutest zelfs met een 10. Deze mooie cijfers zijn aangevuld met opbouwende feedback, suggesties ter verbetering en de gebruikerservaringen van ons panel. Deze gaan mn over de instructievideo, plakresten van de pleister en connectie met de sensor. De ontwikkelaar van NightOwl gebruikt al deze resultaten om de slaapapneutest verder te verbeteren.

Over de Gezonde Mening

Is jouw bedrijf ook bezig met het ontwikkelen van een (zorg)innovatie? Haal in de testfase waardevolle feedback op via het panel van de Gezonde Mening. Dan weet je zeker dat jouw product of dienst aansluit bij de behoeften en wensen van de cliënt.

Meer informatie over de Gezonde Mening