Case ARTHE

Case CrossCare

Het doel van ARTHE is de ontwikkeling van een nieuw revalidatiehulpmiddel voor mensen die herstellen van bijv. een beroerte of CVA. De zogeheten elleboogorthese die wordt ontwikkeld door Ortho-Medico samen met MobiLab, moet het makkelijker maken voor patiënten om hun arm te bewegen. 

Innovatie

Deze toestellen worden in eerste instantie gebruikt als aanvulling op de huidige arbeidsintensieve therapie tijdens het zware revalidatietraject. In een later stadium kan het toestel een mogelijkheid vormen om therapie zelfstandig voort te zetten, na therapie in het revalidatiecentrum. In nog een later stadium zou dezelfde brace functionele assistentie bieden in een thuissituatie. 

Testing

Tijdens dit project heeft het CIC gezorgd dat verschillende versies van het product getest zijn met professionals van Stichting Groenhuysen, Van Broekhoven Fysiotherapie en het Bravis ziekenhuis. Ook hebben cliënten van deze organisaties feedback gegeven op de eerste versies en hebben een paar cliënten van Stichting Groenhuysen de laatste versie van het product ook zelf mogen uittesten. 

Resultaten en vervolg

De professionals hebben aangegeven het ARTHE-toestel nog wel aan de logge kant is en dat het ook nog wat gebruiksvriendelijker mag. Dan willen ze het graag bij meer cliënten uittesten. De patiënten laten zich over het algemeen erg positief uit over het ARTHE-toestel. De brace zit comfortabel, maar ze hebben wel hulp nodig bij het aandoen en instellen. De functionaliteit van de arm lijkt door de therapie te verbeteren en de spasticiteit neemt af. 

Daarnaast heeft het CIC een businessmodel bijeenkomst georganiseerd, waar Ortho-Medico feedback kreeg van o.a. een zorgverzekeraar, ziekenhuis en gemeenten. De ondernemer gaat verder met het doorontwikkelen van het hulpmiddel tot een goed eindproduct.

Kijk voor meer informatie op de website van CrossCare.