Ontwerpen voor gezondheid en welzijn: nieuwe master Health by Design bij Avans Hogeschool

Ontwerpen voor gezondheid en welzijn: nieuwe master Health by Design bij Avans Hogeschool
 Vanaf september 2024 lanceert Avans Hogeschool een gloednieuw masterprogramma: Health by Design. Deze unieke masteropleiding combineert kunst en ontwerp met het domein van gezondheid, zorg en welzijn, en biedt daarmee een frisse en creatieve aanpak voor complexe gezondheidsuitdagingen.

Transdisciplinaire samenwerking en co-creatie
In de master Health by Design staat samenwerking centraal. Studenten met diverse disciplines werken samen in een inspirerende omgeving, waarbij ze leren van elkaars expertise en voorbij de grenzen van hun eigen vakgebied gaan. Gezamenlijk ontwikkelen zij innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken binnen het domein van gezondheid en welzijn. Ze leren praktijkgericht onderzoek doen vanuit het bredere spectrum van de kunst- en ontwerppraktijk, met een brug naar wetenschap en technologie. De student zet kritisch ontwerp in als sleutel tot sociale verandering.
 
Een tweejarig programma 
Het tweejarige programma biedt studenten de kans om zich te verdiepen in praktijkgerichte (onderzoeks)projecten. Deze projecten draaien om echte, complexe vraagstukken uit gezondheid, zorg en welzijn, waarmee studenten waardevolle praktijkervaring opdoen en een verschil kunnen maken in de maatschappij.
 
Meer weten?
Heb je interesse in de master Health by Design en wil je meer informatie?

Bezoek dan onze website: https://www.avans.nl/studeren/opleidingen/health-by-design-master-uitstroomprofiel/voltijd.
Wil je samenwerken met ons programma? Stuur dan een e-mail naar me.thoolen@avans.nl.