Pitchevent Vlaanderen-Nederland 2022

Innovaties helpen de zorg vooruit. Die ontwikkeling is grenzeloos. Daarom organiseren het Vlaamse Health & Care Network Kempen en het Nederlandse Care Innovation Center samen het Pitchevent VL-NL 2022. Tijdens dit event op dinsdag 22 februari pitchen bedrijven uit Nederland en België hun innovatie.

Tijdens het Pitchevent VL-NL 2022 strijden bedrijven uit Zeeland, West- en Midden-Brabant om een plaats in de nationale selectie van de Nationale Zorginnovatieprijs 2022. Daarnaast nemen Vlaamse en Nederlandse bedrijven het tegen elkaar op om kans te maken op de titel meest kansrijke Vlaamse en meest kansrijke Nederlandse innovatie. Door het Pitchevent VL-NL 2022 bij te wonen blijf je op de hoogte van nieuwe toepassingen en ontwikkelingen in de zorg die het verschil gaan maken!

Het Pitchevent VL-NL 2022 maakt deel uit van de Slimme Zorgestafette week die van 21 tot en met 25 februari in regio Zuid-Nederland wordt gehouden. 

In verband met coronamaatregelen vindt het Pitchevent VL-NL 2022 wederom online plaats. 

Het voorlopig programma ziet er als volgt uit:
19.30 uur: Welkom
19.40 uur: Regionale voorronde Nationale Zorginnovatieprijs 2022
19.55 uur: Vlaamse pitchers
20.30 uur: Nederlandse pitchers
21.00 uur: Bekendmaking winnaars
21.20 uur: Afsluiting met netwerkcafés

Pitchers Regionale voorronde Nationale Zorginnovatieprijs 2022

Clubdiabetes.nl
"Het doel van Club Diabetes is om het aantal mensen in Nederland met diabetes type 2 te verminderen. Dit willen we bereiken door leefstijlkennis laagdrempelig aan te bieden. De belangrijkste spelers in Club Diabetes zijn de ervaringsdeskundigen, de buddy's."

Fylm 
"Fylm is een innovatief platform waarmee je met één druk op de knop beweegfilms op maat start. We willen met ouderen gaan bewegen. Maar door een groot tekort aan zorgpersoneel in de komende jaren is het erg moeilijk om dit doel te realiseren. Fysiotherapeuten en bewegingsagogen kunnen hier goed hulp bij gebruiken."

Langer actief thuis 
"Mijzo heeft het programma Langer Actief Thuis (LAT) ontwikkeld, gebaseerd op de principes van ‘reablement’. Dit programma is erop gericht ouderen zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen woning te laten functioneren. We gaan uit van de mogelijkheden van de ouderen en bieden begeleiding om deze optimaal te benutten. LAT is een interdisciplinaire werkwijze, waarbij ouderen door de wijkverpleging samen met een fysiotherapeut en ergotherapeut begeleid worden naar zelfstandigheid."

Pitchers Meest Kansrijke Vlaamse Innovatie

Jane NV
"Jane is een toekomstgerichte zorgoplossing die alarmknoppen, zorgregels en patroonherkenning combineert. Hiermee verlagen we de werkdruk van zorgverleners en verhogen we de veiligheid van zorgvragers — zowel binnen als buiten de muren van zorginstellingen."

SAM Sensory & More 
"Elk kind voelt zich graag comfortabel. Daarom ontwikkelt SAM duurzame en comfortabele kleding voor (prikkel)gevoelige kids. SAM produceert prikkelarme kledij zonder labels of harde naden voor (hoog)gevoelige kinderen. Voor kinderen die wel graag prikkels ervaren, maakt SAM stimulerende kleding met verschillende prikkelende texturen en extra gadgets om lekker mee te frutselen. Door in te spelen op de prikkelnoden willen we dat elk kind zich goed voelt. Zo heeft deze kledij een positieve invloed op het gedrag van het kind."

Delta Care
"Bij Delta Care zoeken we hoe het leven voor zorgbehoevenden aangenamer kan zijn. Niet alleen de zorgbehoevenden maar ook het netwerk van zorgverleners en familie trachten we te ondersteunen. De bijdrage die Delta Care hierin kan leveren, is de woonomgeving aangenaam en veilig maken. Dit kan ondermeer door het installeren van slimme technologie. Deze zorgen ervoor dat de leefomgeving mee nadenkt in het ritme van de bewoner. Bij afwijkingen op dit dagelijkse ritme, zal het netwerk geïnformeerd worden. Bij gevaar zal er worden ingegrepen. Een aantrekkelijke manier om zelfstandig wonen zorgeloos te maken, en zorginstellingen te ondersteunen."

Moonbird
"Niet denken. Gewoon ademen. Klinkt eenvoudig, maar de afleiding wint het vaak van onze focus. Wat helpt is houvast — letterlijk. Onze zoektocht door wetenschappelijke literatuur bracht ons bij iets dat zo eenvoudig is, dat we het vaak over het hoofd zien: de adem. Die houdt je niet alleen in leven, je kunt hem ook gebruiken om jezelf te resetten. Onze missie is eenvoudig: zoveel mogelijk mensen helpen ontdekken hoeveel kracht ze in zichzelf hebben zitten. Gewoon door te ademen. Bewust ademhalen brengt je terug in contact met je hoofd en lichaam. Vertraag je ademhaling om je stressniveau omlaag te brengen en ontspan direct met eenvoudige ademhalingsoefeningen, allemaal dankzij dit hulpje dat in je handpalm past."

Nobi
"Nobi is een slimme lamp die in de eerste plaats een val detecteert en ervoor zorgt dat je snel geholpen kan worden. Wanneer je valt, worden je naasten of de zorgkundigen meteen gecontacteerd. Nobi wil het voor zoveel mogelijk ouderen mogelijk maken te blijven wonen waar ze dat zelf willen. Met Nobi is het een plaats waar ze zich veilig voelen én het liefste zijn."

Pitchers Meest Kansrijke Nederlandse Innovatie

Momo Bedsense
"De Momo BedSense App geeft inzicht en overzicht over alle bewoners op de afdeling van het verpleeghuis. De App is gekoppeld aan een bedsensor. Zonder de kamer in te hoeven weet de zorg wie veilig in bed is en ademt, wie onrustig is of uit bed gaat. "

CRDL 
"Crdl creëert momenten van betekenisvol contact tussen mensen met een fysieke of cognitieve beperking en hun dierbaren. Het instrument brengt een zintuiglijk verdiepende ervaring door de schoonheid van aanraking en geluid te verkennen. Zorgverleners gebruiken Crdl als een therapeutische interventie voor mensen met dementie, autisme, een verstandelijke of visuele beperking."

Tonos Care
"TONOS is een slimme, digitale oplossing die zorgprofessionals snel en flexibel optimale capaciteitsplanning en looproutes laat maken. De zorgvraag wordt in enkele seconden automatisch gebalanceerd met de beschikbare personele capaciteit. De uitkomsten helpen om zonder hollen of stilstaan de juiste zorg op het juiste moment te leveren. Clientvriendelijk en prettig voor de zorgprofessional. En met minder FTE's."

MenTech
"Mentech Innovation is door Erwin Meinders opgericht om kwetsbare mensen met onbegrepen gedrag een stem te geven. Als vrijwilliger bij Severinus, een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, heeft hij ervaren dat mensen met een complexe zorgvraag vaak onvoldoende in staat zijn hun emoties te uiten. Zijn buddy Patrick, een man met een ernstige verstandelijke beperking, kan niet praten. Op een dag veroorzaakten zijn wringende schoenen pijn en ongemak, maar dit werd pas duidelijk toen na veel stress zijn schoenen werden uitgedaan. Dit inspireerde Erwin om een ​​slim sensorsysteem te ontwikkelen waarmee spanning en emoties kunnen worden herkend.Patrick is geen uitzondering. Veel mensen met een verstandelijke beperking of dementie zijn vaak onvoldoende in staat hun emoties of gevoelens uit te drukken."

AnyWare
"In control of your assets: Anytime, Anyway, AnyWare. AnyWare delivers an end-to-end solution to monitor your assets. Our wireless low-power devices combined with our platform and applications make it possible to monitor and control your assets AnyWare in the world. We deliver this total ecosystem as a service, plug and play."

 

De organisatie van het Pitchevent is in handen van:

          

Mede mogelijk gemaakt door: 


 

 

Pitchers kunnen zich aanmelden via het linkerformulier. 

Om het Pitchevent VL-NL 2022 bij te wonen meld je je aan via het rechterformulier.

Ik wil mijn innovatie pitchen

Bijwonen Pitchevent VL-NL 2022