Presentatie Innovaties in de Gezondheidszorg

Regelmatig komen er innovaties en nieuwe oplossingen op de markt om de gezondheidszorg te verbeteren en de zorgmedewerkers te ontlasten. Het bedrijf Moovd en de innovatie Post-IC werden vorige maand beloond met de Nationale Zorginnovatieprijs 2021. Het internationaal bedrijf Hospidex reikt oplossingen aan in specifieke domeinen van de gezondheidszorg. Speciaal voor zorginnovatoren en CIC Off-leden presenteren de drie bedrijven maandag 19 april vanaf 15.30 uur online hun innovaties die de zorg vooruit helpen.

Programma
15.30 uur: Welkom en toelichting op het programma
15.35 uur: Presentatie Hospidex met voorbeelden van producten door Tiemo Lodewijk en Miranda Valkering
16.25 uur: Presentatie Post-IC dagboek door Marita Bossers
16.40 uur: Presentatie Moovd door Menno Kamphuis
16.55 uur: Afsluiting
17.00 uur: Eind programma

Hospidex
De oplossingen van Hospidex zijn zowel bedoeld voor eindgebruikers in de thuisomgeving als voor professionals in ziekenhuizen, rust- en verzorgingshuizen, medische speciaalzaken, apothekers etc. 
Maandag 19 april worden diverse producten gedemonstreerd, waaronder bloeddrukmeters, vernevelaars en het Toto lateraal draaisysteem. 

Post-IC
Het is op de IC’s een algemeen gebruik dat papieren dagboeken worden bijgehouden. Marc Buisse, anesthesioloog-intensivist in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, startte in 2018 een project om het gebruik van het dagboek te verbeteren. Hij kreeg daarbij hulp van Games for Health, een organisatie uit Eindhoven die zich bezighoudt met games en oplossingen in de zorg. Het resultaat is een uniek, digitaal dagboek. Het Post-IC dagboek won tijdens de Nationale Zorginnovatieprijs de publieksprijs. 

Moovd
Moovd ontwikkelt en ontsluit digitale therapieën in verschillende segmenten in de gezondheidszorg met behulp van onder andere VR-brillen. Dit geeft mensen laagdrempelig toegang tot hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg, zowel curatief als preventief. Door middel van innovatief en creatief toepassen van technologie, in samenwerking met experts helpt Moovd patiënten, therapeuten en zorgverzekeraars vooruit.  

Nieuwsgierig geworden? Meld je dan uiterlijk 18 april aan:

 

Aanmelden Presentatie Innovaties in de Gezondheidszorg