Avans & CIC-Participatief werken

Avans & het Care Innovation Center organiseren op 8 april een bijeenkomst rondom participatief werken in zorg en welzijn waarin we in gaan op hoe participatief werken vanuit onderzoek kan worden toegepast in de zorg.

Prof. Dr. Gera Nagelhout, lector Citizen Engaged Science bij het Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid, zal haar expertise rondom participatief werken en onderzoek delen. Om dit toe te kunnen passen op de praktijk, zal Heleen van Nispen, bestuurder Groenhuysen, vanuit de zorg toelichting geven op de IZA regioplannen. Waarna we in de vorm van twee workshops gaan ervaren hoe we participatief werken kunnen toepassen in de zorg.

Deelnemers kunnen zelf kiezen bij welke van de twee workshops ze aansluiten.
Hieronder meer informatie over de workshops en het programma:

 Workshop 1: Design Thinking in de Gezondheidszorg
Door Myrte Thoolen, onderzoeker GET-lab en Center of Expertise Perspectief in Gezondheid en Katie Verschueren, onderzoeker GET-lab en Center of Expertise Perspectief in Gezondheid.

Design Thinking is een methode waarbij mensen actief betrokken worden om problemen op te lossen via een vraag gestuurd en iteratief proces. Het kan gebruikt worden om juist kwetsbare groepen te laten meewerken aan het specifiëren van problemen maar ook de oplossing. 

Workshop 2: Participatief werken via Structured Interview Matrix
John Dierx, lector Gelijke Kansen op Gezonde Keuzes Center of Expertise Perspectief in Gezondheid

Structured Interview Matrix is een interactieve methode waarbij deelnemers met elkaar in gesprek gaan rondom centrale thema’s vanuit passies, interesses en vaardigheden.

Datum: 8 april 2024
Locatie: Avans, Hogeschoollaan1, Breda
Tijden: 14.45    Inloop - 15.00    Start bijeenkomst - 17.00    Afsluiting en borrel

Aanmelden kan via deze link.