Word HTA-Expert van zorginnovaties

Ben jij in jouw zorgorganisatie betrokken bij het innoveren van de gezondheidszorg? Dan wil je vast meer weten over de meerwaarde van zorginnovaties. Die informatie heb je nodig bij besluiten over onder andere investeringen, gepast gebruik, doelmatige inkoop en pakketbeslissingen. Om je te ondersteunen bij het verkrijgen, analyseren en doorgronden van deze kennis kun je deelnemen aan de Train de Trainer Module Health Technology Assessment (HTA) van Zorginnovaties. 

Het Care Innovation Center biedt een aantal medewerkers van zorg- en ondersteunende organisaties de unieke mogelijkheid om zich te laten trainen in Health Technology Assessment (HTA). Die kunnen kunnen zij binnen hun organisatie en omgeving weer delen, zodat deze kennis en expertise in Noord-Brabant nog beter ingebed wordt. 

De training in HTA wordt verzorgd door onderzoeksbureau Panaxea. HTA is een multidisciplinair proces dat de waarde van technologische of sociale innovaties in de gezondheidszorg leert te bepalen als ondersteuning van de besluitvorming hierover. Het programma stelt de deelnemers in staat om de opgedane en aangescherpte kennis meteen in de praktijk toe te passen en andere geïnteresseerden hierin mee te nemen.
 
Doelgroep
De module is gericht op medewerkers van zorg- en ondersteunende organisaties die betrokken zijn bij zorginnovatieprojecten. Denk daarbij aan innovatie-managers, science practioners, onderzoekers, stafmedewerkers, bedrijfsadviseurs, zorginkopers en IT-medewerkers.

Programma – deel 1
Het programma bestaat uit twee delen. Het eerste deel heeft een inleidend karakter met aandacht voor onder andere:

  • Basisprincipes van Health Technology Assessment (HTA)
  • Beslissingen tijdens de levenscyclus van innovaties in de gezondheidszorg en ondersteuning hierbij door gebruik van HTA
  • Betrokkenheid van stakeholders bij de fasen van de innovatiecyclus
  • Subsidiemogelijkheden voor HTA

Deel 1 vindt online (via Teams) plaats op de volgende data en tijdstippen (De sessies worden opgenomen en zijn voor de deelnemers ook na afloop te raadplegen): 

  • Dinsdag 31 mei 14.30-16.30 uur
  • Woensdag 15 juni 09.00-11.00
  • Dinsdag 13 september 09.00-11.00 uur
  • Dinsdag 27 september 13.00-15.00 uur

 
Programma – deel 2
In het tweede deel brengen de deelnemers hun uitdagingen, ervaringen en vraagstukken rondom HTA van zorginnovaties in. Hierover wordt onder deskundige begeleiding met elkaar van gedachten gewisseld en adviezen uitgewisseld.

Deel 2 bestaat uit twee fysieke sessies van 3 uur en twee online-bijeenkomsten (via Teams) op de volgende data en tijdstippen:

  • Donderdag 3 november 13.00-16.00 uur (fysiek)
  • Dinsdag 15 november 13.00-16.00 uur (fysiek)
  • Dinsdag 22 november 13.00-14.00 uur (Teams)
  • Dinsdag 29 november 13.00-14.00 uur (Teams)

Neem deel aan de Train de Trainer Module HTA door onderstaand formulier in te vullen.

Trainers
Deze module wordt aangeboden door twee ervaren HTA-onderzoekers en adviseurs.

  Lotte Steuten (associé Panaxea & vice-president Office of Health Economics, UK)        is gepromoveerd aan Maastricht University en beschikt over meer dan 15 jaar ervaring in het opzetten, verrichten, begeleiden en adviseren van HTA-onderzoek van uiteenlopende zorginnovaties en voor verschillende opdrachtgevers in binnen- en buitenland.

 Bert Vrijhoef (CEO van Panaxea) is gepromoveerd aan Maastricht University en beschikt over meer dan 20 jaar ervaring in het opzetten, verrichten, begeleiden en adviseren van HTA-onderzoek, onderzoek van gezondheidszorgbeleid en evaluatie van complexe zorgprogramma’s in binnen- en buitenland.
 


Panaxea is oorspronkelijk een spin-off van Twente University (2010) en tegenwoordig gevestigd op het Science Park in Amsterdam. Panaxea is een gerenommeerde partner van organisaties in binnen- en buitenland die informatie nodig hebben bij het nemen van beslissingen over innovaties in de gezondheidszorg.