Registratie van klachten en verbeterproces, Sebastiaan Septer

Mijn naam is Sebastiaan Septer, 21 jaar, ik ben geboren in Kerk-Avezaath maar ik woon nu in Tilburg. Ik ben student HBO Gezondheidszorgtechnologie: Mens & Techniek aan de Avans Hogeschool in Tilburg. Naast mijn studie doe ik aan kickboksen en piano spelen.

In mijn studie Gezondheidstechnologie komen techniek en zorg samen

Drie jaar geleden stond ik op een kruispunt in mijn leven. Ik wilde een studie geneeskunde studie doen of een technische studie. Twee werelden apart. Geneeskunde leek mij erg interessant, maar erg moeilijk. Technische studies leken mij ook wel interessant, maar het leek mij te technisch en abstract. Uiteindelijk kwam ik bij de studie Gezondheidszorgtechnologie die het beste van beide werelden koppelt.

In mijn studie willen wij de gezondheidszorg verbeteren door technologie te implementeren, zodat mensen langer zelfredzaam zijn en minder afhankelijk worden van andere mensen. Hierdoor beperk je zorgkosten, wat nodig is met de steeds krappere budgetten door bezuinigingen.

Registratie van klachten en verbeterproces

Op het moment ben ik een derdejaars stagiaire bij het Huis van Morgen. Hier doe ik een opdracht die zich focust op het verzamelen van algemene klachten die gebruikers hebben over hulpmiddelen. Sommige beginnende gebruikers en ervaren gebruikers van hulpmiddelen hebben dezelfde soort klachten. Deze klachten inventariseer ik en leg ik voor aan de producenten van deze hulpmiddelen om te kijken hoe zij in het productieproces deze klachten kunnen verwerken. Hierdoor kunnen zij hun product verbeteren en wordt het gebruiksgemak van cliƫnten verbeterd.