Digitale keuzetool

Geeft overzicht aan zorgprofessionals

Het CIC en Stichting Thuisleefgids ontwikkelen samen met zorgprofessionals uit de thuiszorg een digitale keuzetool voor hulpmiddelen en e-health. Deze tool ondersteunt zorgprofessionals in de thuiszorg waardoor zij cliënten en mantelzorgers beter kunnen adviseren over hulpmiddelen. Het project is voorgekomen uit de behoefte van zorgprofessionals en wordt mede mogelijk gemaakt door het CZ Fonds van Zorgverzekeraar CZ.

Hoe werkt de keuzetool?

De keuzetool is een digitale e-health consulent die ten alle tijden geconsulteerd kan worden. De groep ‘testers’ gaan als ‘ambassadeurs’ de tool verspreiden onder hun collega’s, cliënten en mantelzorgers. De tool wordt continu gevoed vanuit de database van Stichting Thuisleefgids en geeft op een simpele en laagdrempelige wijze inzicht in de mogelijkheden op het gebied van hulpmiddelen, zorgtechnologie en e-health.

Samenwerking

Voor de digitale keuzetool denkt REshape Center van het Radboudumc mee over passende criteria. Daarnaast is de ICT&health community betrokken aangezien zij de actualiteiten en het netwerk op het gebied van e-health kunnen bundelen en de kennis vervolgens weer kunnen verspreiden. Samen zijn de partijen ervan overtuigd in de nabije toekomst een grote groep van zorgprofessionals te kunnen bereiken.

Zorgprofessionals die mee willen denken en de keuzetool willen uitproberen kunnen een e-mail sturen naar Ilse Schoormans van Stichting Thuisleefgids: ilse@thuisleefgids.nl.