Leeftijdsvriendelijke gemeenten

 

Samenwerken aan…

Leeftijdsvriendelijke gemeenten

… in Bergen op Zoom & Roosendaal

Leeftijdsvriendelijke gemeenten (Age Friendly Cities) is een internationaal programma van de Wereld Gezondheid Organisatie (WHO). Het programma ondersteunt lokale overheden bij het opzetten en uitvoeren van participatief ouderenbeleid. Het doel is dat ouderen op alle fronten mee kunnen doen in onze samenleving.

Behoeften van ouderen

West-Brabant vergrijst sneller dan de rest van Nederland. Deze vergrijzing brengt risico’s met zich mee. Maar het biedt ook kansen omdat de groep vitale ouderen steeds groter wordt. De gemeente Bergen op Zoom en Roosendaal hebben zich daarom aangemeld bij de WHO als partner. De behoeften van ouderen, nu en in de toekomst, staan centraal in het programma en hebben betrekking op acht thema’ s 

Voor wie?

Bent u of uw organisatie actief in de gemeenten Bergen op Zoom en/of Roosendaal op één van deze acht thema’s? Dan komen we graag met u in contact. Samen met u kunnen we een beweging op gang brengen waarin gewerkt wordt aan de invulling en verbetering van de opgehaalde wensen, behoeftes en knelpunten die bij ouderen leven in deze twee gemeenten. Behoeften waar ook uw organisatie voordeel mee kan op doen!

Deelname

Met uw deelname kunt u bijdragen aan leeftijdsvriendelijke gemeenten. 

 

 

Bijeenkomst over leeftijdsvriendelijke gemeenten

Op woensdag 4 oktober 2017 organiseerden de initiatiefnemers een bijeenkomst die in het teken stond van samenwerken aan een leeftijdsvriendelijke gemeenten. Download hieronder de presentaties die tijdens de bijeenkomst zijn getoond: